Helsingistä maailmalle ponnistanut Tampa Bay Lightningin kesän 2016 seitsemännen kierroksen 206. varaus Otto Somppi on päässyt NHL:n farmiliiga AHL:ssä lähiaikoina tolkuttoman kovaan vireeseen.

Pelicansin liigajoukkueessa alkukaudesta käynyt, ja yhdeksässä ottelussa tehot 1+2=3 summannut Somppi on latonut farmissa 21 kamppailussa nyt tehot 8+10=18. Vieläkin kovempi tilasto on kahden edellisen pelin saldo: 4+2=6!

Somppi summasi Syracuse Crunchin paidassa Wilkes-Barre/Scrantonia ja tiistain vastaisen yön 6-2-voitossa Utica Cometsia vastaan ottelukohtaisesti pinnat 2+2=4 ja 2+0=2. Näiden matsien ottelukohtaiset plusmiinussaldot olivat +4 ja +2. Kaiken kukkuraksi 18 pinnaa on pelurin yhden kauden jaettu piste-ennätys – se meni rikki 21 pelissä, kun aiemmin 18 tehoa syntyi 45 ottelussa.

Syracuse Crunch

@SyracuseCrunch
Back-to-back two-goal games for @OSomppi 🔥

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin kauden tehotilaasto +15 on koko AHL:n seitsemänneksi paras ja hyökkääjien viidenneksi paras. 23-vuotias Tampan varaus ei ole pelannut vielä koskaan NHL:ssä, mutta nyt näytöt ovat taalaliigaan päin valtavan lupaavat.