Todd Bertuzzi on ryvennyt monenlaisissa kohuissa sikailujensa takia, mutta myös häntä on kohdeltu kaltoin. Harva NHL:ää seuraavista muistaa hänet New York Islanders -paidasta, mutta saarelaiset varasi isokokoisen laiturin numerolla 23 vuoden 1993 varaustilaisuudessa.

Long Island oli paikkana Bertuzzille mieluisa, mutta paperilla kohtuullisesta kokoonpanosta huolimatta Zigmund Palffyn, Bryan McCaben ja Bryan Bedardin tähdittämä joukkue ei voittanut otteluita. Kanadalaishyökkääjä halusi hakea tilanteeseen muutosta ja meni silloisen Islanders-GM Mike Milburyn puheille.

— Menin pyytämään treidiä, Bertuzzi kertoi Cam & Strick Podcastin haastattelussa. Mike sanoi että täydellistä, tiedän paikan sinulle mihin mennä.

Vähän ajan päästä tapaamisesta puhelin soi ja Milbury kertoi että siirto on tehty ja lento lähtee kahden tunnin päästä. Pian kävi ilmi, että kyseessä ei ollut treidi vaan siirto farmijoukkue Utah Grizzliesiin.

— Lensimme kolmen tunnin matkan kahden muun pelaajan kanssa Utahiin kun yhtäkkiä hotellin puhelin soi ja siellä oli Islanders. He soittivat, että minut on kutsuttu takaisin NHL:ään. En kerennyt yksiinkään harjoituksiin Grizzliesissä.

Bertuzzi lennätettiin New Jerseyyn, jonne päästyään hän istui pelin katsomossa. Ottelun jälkeen hän istui bussissa matkan Long Islandille, josta hänet lähetettiin saman tien takaisin Grizzliesiin.

— Kävin yksissä harjoituksissa pelaamassa, kunnes hän (Milbury) kutsui minut Philadelphiaan. Minut jätettiin taas kokoonpanon ulkopuolelle ja menimme bussilla Long Islandille. Siellä minulle sanottiin, että lähden seuraavana päivänä Utahiin.

Siellä Bertuzzi pelasi kymmenisen peliä, kutsuttiin ylös ja ennen pitkää hän sai treidinsä, joka oli yksi lukuisista Milburyn naurettavan huonoista kaupoista. Vancouver Canucks sai Bertuzzin, McCaben ja kolmannen kierroksen varausvuoron, jolla varattiin Jarkko Ruutu Islandersin saadessa Trevor Lindenin.