Jääkiekko on nopea ja äärimmäisen fyysinen peli. Keskimäärin 90 kilon painoiset pelaajat törmäilevät toisiinsa kovaa vauhtia ja kovaa, kumista kiekkoa lauotaan parhaimmillaan yli 150 kilometrin tuntinopeudella.

Kun sen pukee sanoiksi, voi todeta satunnaisten vaaratilanteiden ja loukkaantumisten olevan väistämättömiä. Viime yönä sellaisia tuli roppakaupalla, tässä niistä muutama.

Radko Gudas taklasi hänen väistämistään yrittävää Anthony Cirelliä polvien osuessa vähintäänkin hyvin lähelle toisiaan. Tilanne päättyi Tampa Bay Lightning -hyökkääjän näyttävään ilmalentoon. Cirelli ei loukkaantunut tilanteesta, josta ei myöskään vihelletty jäähyä.

Kyle Okposon tilanne muistuttaa pelottavan paljon Venäjän kuolintapausta. Matt Irwin pyrki lähettämään kiekon keskiviivan tuntumasta päätyyn, mutta osuukin joukkuetoveriaan päähän. Buffalo Sabres -hyökkääjän terveyden tilasta ei ole tarkkaa tietoa, mutta tällä hetkellä saatavilla olevien tiedotteiden mukaan hänen tilaansa tarkastellaan päivä päivältä.

Cal Clutterbuckin olkapään ja pään kestävyys oli koetuksella, kun New York Islanders -hyökkääjä paiskautui päin kaukalon laitaa. Boston Bruinsin Charlie McAvoy antoi fyysisyyttä Clutterbuckin heikolla hetkellä, mutta 33-vuotias rouhija sai nostettua päätään lopulta sen verran, että pää ei ottanut loukkaantumiseen johtavaa osumaa törmäyksessä.

Urallaan jo ennestään yhtenään loukkaantumisista kärsinyt Philadelphia Flyersin Nolan Patrick sai jälleen siipeensä. Tällä kertaa osuma tuli omalta joukkuekaverilta, joka pyrki toimittamaan kiekkoa maalille. Maalin sijaan kiekko osui Patrickin kaaliin, mutta vuoden 2017 kakkosvaraus ei loukkaantunut tilanteessa.