Colorado Avalanche jatkoi viime yönä hirmuvirettään NHL:ssä. Joukkue otti Minnesota Wildista 5-4 voiton. Coloradon voittoputki on nyt viiden ottelun mittainen. Pisteputki on puolestaan 15 ottelun pituinen.

Voitossa Coloradon maalilla hääräsi Philipp Grubauer. Saksalaismaalivahti nousi seurahistorian ykköseksi, sillä hänen henkilökohtainen pisteputkensa on jo 13 ottelun mittainen. Aiemmin ykkössijaa jakoivat Peter Budaj ja Patrick Roy, joiden pisteputkit kattoivat 12 matsia.

29-vuotias saksalaisvahti pelaa muutenkin elämänsä parasta kauttaan. 31 pelatun ottelun jälkeen Grubauerin torjuntaprosentti on 92,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo häikäisevä 1,76. Hänen torjuntaprosenttinsa on NHL:n kuudenneksi paras ja päästettyjen maalien keskiarvo kolmanneksi paras.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Philipp Grubauer improved to 12-0-1 in his last 13 appearances and established a franchise record for longest point streak by an @Avalanche / Nordiques goaltender. #NHLStats