Ottawa Senatorsin valmentaja DJ Smith on ylistänyt uutta tulokastaan Tim Stützleä maasta taivaisiin aivan alusta alkaen. Viime yönä häneltä kysyttiin, kenet hyökkääjistä Smith siirtäisi hätätilanteessa puolustajan rooliin, ja hän päätyi saksalaistulokkaaseen.

NHL:n valmentajayhdistyksen järjestämässä haastattelussa hän perusteli valintaansa sillä, että Stützlen taitava terän käyttö mahdollistaisi siirtymän. Puolustajan paikalta hyökkääjäksi 43-vuotias valmentaja valitsisi ensimmäisenä Thomas Chabotin. Colin White sen sijaan on pelaaja, joka saa hänet nauramaan eniten.

Chris Johnston

@reporterchris
Fun chat with D.J. Smith put on by @NHLCoachesAssoc: Tim Stützle is the forward he'd move to 'D' in a pinch; Thomas Chabot is the 'D' he'd move up; Colin White makes him laugh most.

Finished by saying this of his #sens: "Stay with them. They're going to continue to get better."

Stützlelle tämä on suuri luottamuksen osoitus lisää, sillä suurin osa valmentajista valitsisi takuulla hyökkääjän paikalta puolustajaksi siirrettävän pelaajan veteraaniosastolta. Yllättävää oli myös se, että valinta osui niin hyökkäävään pelaajan Austin Watsonin kaltaisten puolustavien hyökkääjien sijaan.

Senators-faneille Smithillä oli myös viesti.

– Pysykää heidän tukenaan. He tulevat jatkamaan pelinsä parantamista.