Kevin Lankinen ja kehut. Jos ei jokapäiväinen, niin ainakin jokaviikkoinen kombo. Perjantaiyönä kehuja oli syytä jakaa Chicago Blackhawksin 4-2-voiton jälkeen.

– Tämä oli iso ja tärkeä voitto, Blackhawksin luotsi Jeremy Colliton muotoili seuran kotisivuilla.

Jalkoihin jäi syvällä rypevä, niin sanottu suomalaisjoukkue Dallas Stars. Yrityksestä Miro Heiskasen, Esa Lindellin, Joel Kivirannan ja Roope Hintzin porukkaa ei tosin voi syyttää, sillä tähtipaidat ampuivat Lankista kohti ensimmäisessä erässä peräti 15 kertaa. Kahden jälkimmäisen kaksikymppisen aikana maailmanmestari otti torjuntoja mallia 7+6. Kaikkiaan töitä kertyi siis 28 kopin verran.

– On selvää, että erikoistilanteet olivat meidän näkökulmasta isossa osassa. Lankinen otti pari torjuntaa varhain etenkin ensimmäisessä erässä – ja ne antoivat meille mahdollisuuden nousta niskan päälle.

Dallas on jatkopaikoista jo toivottoman kaukana, sillä juuri Chicagoon – joka on menossa viimeisenä jatkoon – piste-ero on 12 pinnaa.

– Tiesimme, että Dallas voi olla epätoivoinen joukkue. Pelimme ei todellakaan ollut täydellinen, mutta nähdäkseni keksimme tapoja puolustaa.

Dallasilla on peräti kuusi peliä vähemmän pelattuna kuin Chicagolla, eli juuri tuon 12 pisteen verran. Toisaalta Stars ei ole osoittanut vieläkään minkäänlaisia heräämisen merkkejä, ja nytkin se hävisi niin sanotun neljän pisteen pelin. Täten totaalinen farssi, hallitsevan Stanley Cup -loppuottelijan putoaminen pudotuspeleistä lähenee.