Edmonton Oilers oli päässyt taalaliigassa hurjaan liitoon, kun se oli voittanut ennen Toronto Maple Leafs -kohtaamisia 13 ottelusta peräti 11. Vaahteranlehtipaitoja vastaan laulu kuitenkin muuttui totaalisesti Toronton voitettua tuplakohtaamiset 4-0 ja 3-0.

Pohjoisen divisioonan ylivoimainen kärki antoi kakkosena keikkuvaa Oilersia vastaan tolkuttoman kovan näytteen, kun esimerkiksi Connor McDavid ja Leon Draisaitl jäivät kaksi kertaa putkeen pisteittä. Sama oli toki myös Jesse Puljujärven ja kumppanien laulu.

Täytyy muistaa se fakta, että Oilers-kapteeni McDavid on NHL:n pistepörssin kärki hurjalla saldolla 14+26=40, Draisaitl seuraa jaetulla kakkospaikalla lukemin 10+24=34.

Tiistaiyönä hyökkääjätähtien lisäksi joutui pettymään myös Mikko Koskinen, joka tulitettiin vaihtoon ensimmäisessä erässä. Kolmesti antautunut suomalainen otti kiinni vain seitsemän koppia kymmenestä. Kuten maalikooste näyttää, menivät toinen ja kolmas maali vahdin selän taakse luvattoman helposti.

Mitä tapahtuu maalivahtiosastolla?

Edmontonin maalivahtiosastolla koittavat pian jännät päivät. Kun toistaiseksi karanteenissa oleva Alex Stalock siirtyi Minnesota Wildista Oilersiin, täytynee öljypaitojen tehdä jotain Koskiselle tai Mike Smithille – eihän jenkkiä hankittu maalille ihan huvin vuoksi.

Esimerkiksi The Hockey Writers uskoo erään juttunsa mukaan, että Koskisen pitäisi olla treidattava pelaaja, ei siis Smithin. Vahdeista kanukki on napsinut kiekkoja kiinni päälle 90:n prosentin varmuudella, ja suomalainen alle. Päästettyjen maalien keskiarvo menee sekin kanukille sen ollessa alle kaksi ja Koskisella jopa yli kolme.

Divarikakkosen leirissä ei paineta päitä puskaan, vaikka nokkaan tuli kahdesti.

– Meidän on pysyttävä luottavaisina. Hommat rullasivat ennen tätä, hyökkääjä Ryan Nugent-Hopkins pohti seuran kotisivuilla.

– Näyttää siltä, ettei mikään kuti mene sisään, Oilers-luotsi Dave Tippett jatkoi.

Tiistaiyön matsissa Puljujärvi pelasi 14.37 minuuttia, ja maalia kohti hän ampui kahdesti. Mikko Lehtonen ei puolestaan ollut Toronton kokoonpanossa lainkaan.