Suurimman osan urastaan kotimaan Liigassa pelannut HIFK-ikoni Lennart Petrell muisteli YLE Areenan Unelmia ja kiekkohommia -podcastissa ensimmäistä NHL-kauttaan 2011-12, jolloin mies murtautui Edmonton Oilersin kokoonpanoon.

Tuolloin 60 runkosarjapelissä yhdeksän (4+5) tehopistettä iskenyt ”Lennu” palaa hetkeen, jolloin NHL-ammattilaisuus iski viimeistään tajuntaan.

– Kyllä se oli varmaan se eka liksa kun pamahtaa… Siellä maksetaan pelkästään runkosarjan ajalta palkkaa. Täällä ollaan totuttu ympärivuotiseen palkkaan, joka tulee 12 kuukauden ajan kerran kuussa.

– Kyllä se pamahti. En muista paljon, mutta oli se aika sellainen ”oho, onpas paljon rahaa” -tunne. Pelasin kuitenkin lähes minimisopimuksella, Petrell kertaa lähes kymmenen vuoden takaisia tapahtumia.

Pelilliseltä kantilta katsottuna pieni rooli NHL:ssä ei tarjonnut Petrellille uran hienoimpia elämyksiä.

– Oli pelejä, joissa pelaat 3-4 minuuttia ja sit katsot ympärille kun siellä on 20 000 ihmistä, jotka on enemmän messissä siinä pelissä kuin sä itse, kun seurailet siellä jotain mainoksia ja yhtäkkiä sut komennetaan kentälle selviytymään, Petrell muistelee NHL-arjen karumpaa puolta.

Voit kuunnella Petrellin haastattelun kokonaisuudessaan täältä.