NHL-seurat ovat alkukaudesta raivanneet tilaa kokoonpanoihinsa heivaamalla useita kallispalkkaisia pelaajiaan siirtolistalle.

Siirtolistalle ovat alkukaudesta päätyneet mm. Edmonton Oilersin James Neal, Vancouver Canucksin Loui Eriksson sekä New York Islandersin Leo Komarov.

The Hockey News listasi ylihintaisimmat, tällä hetkellä NHL-kokoonpanossa olevat pelaajasopimukset. Katso lista alta.

Drew Doughty, Los Angeles Kings

Konkaripakin pelissä on viime vuosina ollut niukasti 11 miljoonan dollarin vuosipalkkaan suhteutettavissa olevia elementtejä. Mikä karmeinta, NHL:n toiseksi parhaiten palkatun puolustajan 8-vuotisesta sopimuksesta on meneillään vasta toinen sesonki. Sopimuksen täysi siirtopykälä on kaiken lisäksi voimassa vielä kaksi seuraavaakin kautta.

Matt Duchene, Nashville Predators

Kahdeksan miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan 30-vuotiaan sentterin sopimus umpeutuu kesällä 2026. Predators maksaa pelaajalleen ykkössentterin palkkaa ilman lähelläkään hintalappua olevaa vastinetta. Predatorsin parin vuoden takaisen menestysjoukkueen syväsukellus henkilöityykin pitkälti vain reilun puolen pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla tehoja iskevään kanadalaiseen.

Oliver Ekman-Larsson, Arizona Coyotes

8,25 miljoonaa dollaria kaudessa vielä seuraavat kuusi kautta tienaavan ruotsalaisen jättisopimusta ei voi kuin ihmetellä. Toisaalta Coyotesin oli pakko lyödä tiskiin ylimääräisiä dollareita pitääkseen kapteeninsa aavikolla pitkällä sopimuksella. 29-vuotiaalla puolustajalla on tosin yhä aikaa kääntää sopimus seuransa kannalta onnistuneeksi ratkaisuksi.

Erik Karlsson, San Jose Sharks

Ottawa Senators hankki Karlsson-treidistä saamillaan varausvuoroilla mm. tulevaisuuden tähtihyökkääjä Tim Stützlen. Karlsson sen sijaan on nykykunnossaan vain varjo parhaiden päiviensä loistosta, mikä tekee miehen vielä kuusi kautta tämän sesongin jälkeen jatkuvasta, vuosipalkaltaan 11,5 miljoonan dollarin arvoisesta sopimuksesta Sharksin kannalta katastrofaalisen. Varsinkin loukkaantumisten myötä kadonnut nopeus sekä heikko puolustuspelaaminen tekevät ruotsalaisesta rutkasti ylipalkatun nyky-NHL:ään.

Carey Price (Montreal Canadiens) ja Sergei Bobrovski (Florida Panthers)

Palkkakattomaailmassa kahdeksannumeroisen palkan maksaminen vuodessa maalivahdille on lähes itsemurha seurojen menestysmahdollisuuksien kannalta. 33-vuotiaan Pricen 10,5 miljoonan dollarin vuosipalkan kattava sopimus umpeutuu lisäksi vasta kesällä 2026. 32-vuotias, 10 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava Bobrovski vapautuu Panthers-sopimuksestaan niin ikään vasta viiden seuraavan kauden jälkeen.

Jeff Skinner, Buffalo Sabres

Hyökkääjistä koko NHL:n tämän hetken räikeimmin ylipalkattu pelimies. Yksi suonenvetokausi (2018-19, 40 maalia) toi Skinnerille jättimäisen, 8-vuotisen sopimuksen yhdeksän miljoonan taalan vuosipalkalla. Viime kaudella vain 14 maalia iskeneen superflopin sopimus kattaa tämän kauden jälkeen vielä kuusi pitkää vuotta.

Jacob Trouba, New York Rangers

Sai Winnipeg Jetsistä kauppaamisensa jälkeen Rangersiltä jättimäisen, 7-vuotisen ja kahdeksan miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävän sopimuksen. On vuosipalkaltaan lähes puolet seuraavaksi kalleinta Rangers-puolustajaa hinnakkaampi.

Marc-Edouard Vlasic, San Jose Sharks

Vielä muutama vuosi sitten Vlasic muodosti yhdessä Erik Karlssonin kanssa yhden NHL:n pelätyimmistä pakkipareista. Seitsemän miljoonaa dollaria kaudessa ennen niin luotettavan puolustuspään luudan nykyvireestä on kuitenkin rutkasti liikaa. 33-vuotiaan konkaripakin sopimus umpeutuu vasta kesällä 2026.