Chicago Blackhawksin Kevin Lankinen on saanut NHL-uralleen vähintäänkin hyvän alun ja esimerkiksi Detroit Red Wings kaatui kahteen kertaan lyhyen ajan sisään. Kevään 2019 maailmanmestarin prosentit näyttivät näissä peleissä upeita lukemia 96,8 ja 92,6.

Suomalainen on pelannut NHL:n viime vuosikymmenen dynastiassa kolme peliä, ja näissä kiekot ovat tarttuneet 90,9 prosentin varmuudella. Collin Delia on ollut askissa kahdesti (86,3) ja Malcolm Subban kerran (84,8) selvästi huonommin tilastoin.

Voiko nyt siis sanoa, että kolmesti putkeen aloittanut debytantti on noussut joukkueen ykkösmolariksi?

– Hän oli ykkösjätkä tänään, Blackhawksin valmentaja Jeremy Colliton oli hymähtänyt Chicago Tribunen mukaan.

Blackhawksin pakki Connor Murphyn mukaan voi puhua, että Lankinen haluaa olla ykkösvahti, ja että hän on tarttunut tilaisuuteen.

– Ensimmäisessä erässä oli hetkiä, jolloin pelasimme hyvin, mutta annoimme muutaman A-luokan paikan. Hän ikäänkuin kohautti vain olkapäitään, pakki viittasi 6-2-voittoon päättyneeseen Detroit Red Wings -matsiin.

– Se muistutti meitä Corey Crawfordin ajasta. Lankinen näytti olevan samanlainen. Tämä on meille valtava juttu. Olemme iloisia, että Lankinen on kasvanut näin.

– Hän on hauska kaveri.

Kiekko-Vantaan kasvatin nimen liittäminen samaan syssyyn Corey Crawfordin kanssa ei ole mikään pikkujuttu. Uransa lopettanut kanadalaisvahti voitti urallaan muun muassa kaksi Stanley Cupia ja World Cupin, lisäksi hän nousi muun muassa kahdesti tähdistöpeliin ja sai kahdesti Jennings Trophyn seurauksena pienimmästä päästettyjen maalien keskiarvosta.

Crawford pelasi taalaliigassa lähes 600 ottelua, ja hän lopetti uransa viime kauteen.