Sydänkohtauksen saanut Jay Bouwmeester lopettaa uransa – ”Olen heille ikuisesti velkaa. He pelastivat henkeni”

© Kuva: Getty Images

NHL-konkari Jay Bouwmeester on päättänyt ripustaa hokkarit naulaan.

37-vuotias kanadalaispuolustaja kertoi päätöksestään maanantaina The Athleticin haastattelussa. Bouwmeesterin pelaajauran viimeiseksi seuraksi jäi St. Louis Blues.

Kokeneen puolustajan päätös ei ole yllättävä. Hän sai viime kaudella kesken ottelun sydänkohtauksen, mutta nopea apu pelasti miehen hengen.

– Olen heille ikuisesti velkaa. He pelastivat henkeni, Bouwmeester kiittelee Bluesin fysiikkavalmentajia Ray Barilenia ja Dustin Flynnia.

Kanadalaispuolustajan mukaan hän tiesi pelaajauran olevan ohitse, kun sydänkohtaus yllätti hänet. Tuosta Bouwmeester on toipunut hyvin.

– Olen kunnossa. Olen yleensä pystynyt tekemään mitä haluan, ja olen pysynyt melko aktiivisena, puolustaja kertoo.

Kertaalleen Stanley Cup -mestaruuden voittanut Bouwmeester pelasi NHL-urallaan 1240 runkosarjaottelua sekä 75 pudotuspeliottelua. Bluesin lisäksi hän edusti Calgary Flamesia ja Florida Panthersia.

Maajoukkuetasolla Bouwmeester nähtiin neljästi Kanadan MM-joukkueessa ja kahdesti Kanadan olympia- sekä World Cup -joukkueissa. Turnauksista palkintokaappiin kertyi kaksi MM-kultaa, kaksi World Cup -voittoa sekä yksi olympiakulta.


PÄIVÄN VIHJE: CHICAGO – TAMPA BAY

Salamapuolustus loistaa ja Andrei Vasilevski seisoo päällään! Onko Chicagolla mitään palaa?