[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Moni varmasti ajatteli, että Boston Bruinsin auki ammottava menestysikkuna alkaisi ikääntyvän pelaajarungon myötä sekä edelliskauden katkeran St. Louis Bluesille kärsityn Stanley Cupin finaalitappion jälkeen hiljalleen sulkeutua.

Mutta toisin kävi. Sisuuntuneena seuraavaan kauteen lähteneet bostonilaiset näyttivät, että puheet joukkueen parasta ennen päiväyksen umpeutumisesta voidaan heittää ainakin toistaiseksi romukoppaan.

Vakuuttavasti läpi kauden esiintyneet bostonilaiset raivasivat vastustajiaan tieltään kerta toisensa jälkeen, eikä joukkue hävinnyt runkosarjassa varsinaisella peliajalla kuin vaivaiset 14 kertaa (44-14-12). Cassidyn miehistö päätyi lopulta sataan sarjapisteeseen, jolla irtosi näytöstyyliin seurahistorian kolmas runkosarjan parhaan joukkueen Presidents´ Trophy -palkinto.

NHL:n parhaimpiin hyökkäysketjuihin lukeutuva Brad MarchandPatrice BergeronDavid Pastrnak oli kauden aikana lähes pitelemätön, vaikka Bergeron joutuikin olemaan loukkaantumisen vuoksi sivussa yhdeksästä runkosarjakamppailusta.

Maaleja liukuhihnalta sylkenyt Pastrnak iski runkosarjassa huimat 48 täysosumaa, jolla tshekkitaituri jakoi lopulta liigan maalikuninkuuden yhdessä Washington Capitalsin kippari Alex Ovechkinin kanssa. Pastrnakin pistesaldo näytti 70 ottelun jälkeen 48+47=95, joka riitti pistepörssissä neljänteen sijaan.

Bruinsin maalinsuulla loistaneet Tuukka Rask ja kakkosvahti Jaroslav Halak valittiin vahvan runkosarjan jälkeen voittajapariksi William M. Jennings Trophy -palkintoon. Lisäksi Rask oli yksi kolmesta Vezina Trophy -finalisteista sijoittuen äänestyksessä lopulta toiseksi voiton vieneen Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyckin jälkeen.

Paalupaikalta kesän pudotuspeleihin lähtenyt Bruins kukisti vaivattomasti avauskierroksella Carolina Hurricanesin otteluvoitoin 4-1, vaikka ykkösvahti Rask joutuikin jättämään kesän ratkaisupelit kesken perhesyihin vedoten. Itäisen konferenssin finaaleissa ratkaisuvoimaa pursunut Tampa Bay Lightning päätti Bruinsin kannujahdin viidessä ottelussa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Photo by Rich Lam/Getty Images)

Torey Krug (St. Louis Blues, NHL) Puolustaja, 29-vuotta

Syksyn pelaajamarkkinoiden ”isoihin kaloihin” lukeutunut ja rajoitetuksi vapaaksi agentiksi päätynyt Krug ei päässyt Bruinsin kanssa yhteisymmärrykseen rahakkaammasta jatkosopimuksesta. Lopulta Bluesin kanssa peräti seitsemän vuoden mittaisen sopimuksen solminut yhdysvaltalaispakki nettoaa tulevina vuosina 6,5 miljoonaa dollaria per kausi.

 

(Photo by Jim McIsaac/Getty Images)

Zdeno Chara (Washington Capitals, NHL) Puolustaja, 43-vuotta

Monet Bruinsin kannattajat uskoivat vahvasti veteraanipuolustajan jatkavan Bostonissa vielä sen yhden kauden. Mutta Chara päätyikin odottamattomaan ratkaisuun ja teki ensi vuoden kattavan sopimuksen Capitalsin kanssa, jossa roolia on tarjolla miehen omien sanojensa mukaan enemmän.

 

(Photo by Maddie Meyer/Getty Images)

Joakim Nordström (Calgary Flames, NHL) Hyökkääjä, 28-vuotta

Kahden kauden ajan Bruinsin alempien hyökkäysketjujen luotettaviin sotaratsuihin kuulunut ja rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi viime kauden jälkeen päätynyt Nordström solmi Flamesin kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Loukkaantumisista viime kaudella kärsinyt ruotsalaishyökkääjä pelasi 48 ottelua tehoin 4+3=7.

 

(Photo by Maddie Meyer/Getty Images)

Brett Ritchie (ei sopimusta) Hyökkääjä, 27-vuotta

Pieneen rooliin ajautuneen ja loukkaantumisistakin kärsineen Ritchien viime kauden pelit Bruinsissa jäivät lopulta 27 (2+4=6), eikä GM Don Sweeney nähnyt tarvetta tarjota hänelle jatkosopimusta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Craig Smith (Nashville Predators, NHL) Hyökkääjä, 31-vuotta

Monipuolinen yhdysvaltalaishyökkääjä solmi Bruinsin kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen, jossa joukkueen palkkakattoon vaikuttava summa kaudessa on maltillinen 3,1 miljoonaa dollaria. Smith on parhaimmillaan erittäin monikäyttöinen laituri, joka tuo myös ratkaisuvoimaa. Viime kausi tuotti miehelle 69 ottelussa 18+13=31.

 

MONTREAL, QC – FEBRUARY 27: Greg (Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images)

Greg McKegg (New York Rangers, NHL) Hyökkääjä, 28-vuotta

Lisää laajuutta Bostonin duunariosastolle tuo erinomaisena alivoimapelaajana tunnettu McKegg, joka solmi Bruinsin kanssa alkavan kauden kattavan sopimuksen.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Tuukka Rask Maalivahti, 33-vuotta

Kokeneen suomalaisvahdin alla on yksi hänen pitkän NHL-uransa parhaimmista kausista, vaikka kesän pudotuspeleissä aiheutettu kohu hieman tahri kokonaiskuvaa.

Koko tähänastisen NHL-uran ajan Bruinsin keltamustia edustaneen Raskin torjuntatilastot olivat viime kauden osalta varsin vakuuttavaa luettavaa: 41 ottelua (26-8-6) torjuntaprosentti 92,9 sekä päästettyjen maalien keskiarvo 2,12.

Savonlinnassa syntynyt Rask vihjaili syksyn aikana jopa lopettamista, mutta päätyi kuitenkin Bruins-kannattajien iloksi jatkamaan ainakin vielä ensi kauden, joka on hänen nykyisen sopimuksensa viimeinen. Torjuntataitojen lisäksi mainetta erinomaisena teränkäyttäjänä uransa aikana niittänyt Rask kuuluu edelleen NHL:n parhaimpien maalivahtien joukkoon.

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1609535312673{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Bruce Cassidy

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Photo by Bruce Bennett/Getty Images)

Vaikka Bostonin viime kausien menestyksestä näkyvimmän osan kuittaakin laadukas pelaajisto sekä joukkueen maalivahtiosasto, niin isossa kuvassa kunnia kuuluu päävalmentaja Cassidylle, joka on reilu kolmen kokonaisen kauden aikana onnistunut sekä sytyttämään joukkueen konkariosaston uuteen liekkiin että luomaan pelitavan, joka on modernina aikana tappavan tehokasta.

Cassidyn työ Bruinsin penkin takana ei ole jäänyt huomioimatta. Vuonna 2018 kanadalaisluotsi mahtui Jack Adams Trophy-finalistien joukkoon ja viime kaudella hän oli itse voittajana.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1609538181665{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Patrice Bergeron

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1609540970198{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

(Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images)

Tähän kategoriaan olisi kelvannut myös Bostonin ykkösketjusta Marchand tai Pastrnak, mutta jos tarkastellaan vaikutusta laajemmin, niin Bergeron on itseoikeutettu valinta. Huima johtaja, josta joukkueen menestys harvemmin jää kiinni.

Uransa aikana peräti neljästi NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi valittu Bergeron vaikuttaa kaukalon molemmissa päissä harva se ilta, eikä hän ole myöskään aloitusympyröissä mikään pikkutekijä.

Viime kaudella Bergeron pelasi runkosarjassa yhdeksää ottelua vaille täydet pelimäärät, mutta rikkoi silti kolmantena peräkkäisenä kautena 30 maalin rajan (31+25=56). Mikäli Boston julkistaa ennen alkavaa kautta seuran uuden kapteenin Washingtoniin siirtyneen Zdeno Charan tilalle, niin Bergeron olisi siihen erittäin luonnollinen valinta.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1609539984001{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Jack Studnicka

[/vc_column_text][vc_column_text]

(Photo by Maddie Meyer/Getty Images)

Isoja harppauksia kehityksessään ottanut kanadalaissentteri saanee alkavalla kaudella varmasti kutsun jossain vaiheessa Bruinsin pelaavaan kokoonpanoon, mikäli tehot vähääkään pysyvät viime kauden tasoisina.

21-vuotias Studnicka pelasi pitkälti koko viime kauden AHL:n puolen Bostonin farmiseuran Providence Bruinsin riveissä ja saalisti 60 ottelussa 23+26=49 ollen joukkueensa tehokkain pelaaja.

Mikäli loukkaantumisestaan toipuvan Pastrnakln ensi kauden avaus venyy arvioitua pidemmäksi, niin viime kaudella kaksi NHL-ottelua vyölleen saanut Studnicka voi hyvinkin olla päävalmentaja Cassidyn mielessä alkavalla kaudella.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Itäisen divisioonan 2.

Cassidyn luotsaama Bruins on jälleen alkavalla kaudella valmiina nappaamaan pudotuspelipaikan itselleen, vaikka joukkueen divisioona on ennakkoon arvioituna se kaikkein kovatasoisin.

Pastrnakin poissaolo alkukauden kamppailuista voi pahimmassa tapauksessa näkyä maalinteon tahmeutena sekä heikentää Bostonin ylivoimapelin tehokkuutta.

Mutta voittamisen kulttuuri sekä pelaajiston selvät roolitukset ovat sen verran vahvalla pohjalla, ettei parin ydinryhmään kuuluvan puolustajan siirtymiset muihin seuroihin suista junaa raiteiltaan.

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Hyökkäysketjut:

Brad Marchand Patrice Bergeron David Pastrnak
Jake DeBrusk David Krejci Ondrej Kase
Anders Björk Charlie Coyle Craig Smith
Nick Ritchie Sean Kuraly Chris Wagner

Puolustajaparit:

Matt Grzelcyk Charlie McAvoy
Jeremy Lauzon Brandon Carlo
John Moore Connor Clifton

Maalivahdit:

Tuukka Rask
Jaroslav Halak

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=28 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]