Liigajoukkue Pelicansista viime kaudella poislähteneen Ville Niemisen valmentajataival ei mennyt ihan nappiin Ruotsinkaan puolella Allsvenskan-joukkue Modossa. Luotsi lähti aiemmin syksyllä kävelemään itse, kun nousijakandidaatiksi arveltu joukkue räpelsi pohjamudissa.

Nieminen sai otteidensa takia rapaa niskaan, mutta toisaalta myös suomalaista Stanley Cup -voittajaa puolusteltiin esimerkiksi pelaajien toimesta. Modoakin arvosteltiin seurana.

Nyt asiaan ottaa kantaa myös ex-luotsi Harald Lückner, seuraa vuosina 2005-08 valmentanut ruotsalainen. Vaikka Nieminen ei puhu ruotsia, ei valmentajalegenda säti suoranaisesti suomalaista, vaan…

– En voinut käsittää hänen palkkaamisensa motiiveja. On vaikea tajuta, miksi Modo palkkasi suomalaisen, joka ei puhu ruotsia. Joukkueesta oli muutoin rakennettu ruotsalainen, 63-vuotias pauhaa Sundsvall Tidningenille.

Niemisen lähdön jälkeen Modo petrasi vähän, mutta joukkue keikkuu Allsvenskanissa edelleen kaukana kärjestä 12:ntena. Toki jatkopaikka, kymppisija on vain kahden pinnan päässä.

Lücknerin mukaan Modon erinäiset virheet kolahtivat seuran omaan nilkkaan. Ex-luotsi uskoo, ettei Modo enää ylös pohjalta nouse, kun alkukaudesta joukkueessa alkoi vääränlainen lumipalloefekti.