Jacob Markströmin kiinnitys lokakuussa kuusivuotisella ja 36 miljoonan dollarin sopimuksella ei ollut Calgary Flamesin GM Brad Trelivingin vuoden ainoa panostus joukkueen maalivahtiosastolle.

Flames kertoi keskiviikkona järjestelevänsä pelipaikan valmennuksensa uudelleen ja nimesi Jordan Sigalet’n maalivahtivalmennuksen johtajaksi, Jason Labarberan maalivahtivalmentajaksi ja Thomas Speerin maalivahtien kehitysvalmentajaksi.

Kolmikon muodostaman ”yksikön” vastuulla on calgaryläisjoukkueen tulevien huippuvahtien löytäminen, hankinta ja kehittäminen, sekä luonnollisesti myös ryhmän nykyisten veskareiden valmennus.

– Kyllä, teimme Jacobin kanssa sopimuksen, mutta meidän on edelleen kasvatettava ja kehitettävä pelaajia kyseiselle tontille, Treliving toteaa Sportsnetille ja jatkaa:

– Kyseessä on pitkä tie ja haluamme jatkossakin varmistua että hankimme, varaamme ja valmistamme kykeneviä maalivahteja. Kun katsoimme asiaa kaikista näkökulmista, olimme yhtä mieltä siitä, että kyseessä on ainutlaatuinen pelipaikka, täysin kenttäpelaajista poikkeava. Miten tulemme siinä siis parhaaksi?

Sportsnetin mukaan Treliving pohti nyt tehtyä ratkaisua yli vuoden ajan.