NHL:n 1990-luvun parhaimpiin hyökkääjiin lukeutunut Theoren Fleury muisteli elämäkertakirjassaan (Theoren Fleury – Kovaa peliä) New York Rangersissä viettämiensä vuosien pelikavereitaan.

Fleury allekirjoitti Rangersin kanssa neljän vuoden ja 25 miljoonan dollarin sopimuksen kesällä 1999. New Yorkin vuosilta nyt 52-vuotiaan kanadalaisen mieliin jäi ennen kaikkea silloisen Rangersin huono joukkuehenki. Erityismaininnan Fleuryn palkka-armeijaksi luonnehtimasta nipusta sai koko NHL:n vuoden 1993 ykkösvaraus Alexandre Daigle. Superlupauksena pidetty ex-junnutähti floppasi NHL:ssä pahemman kerran ja pelasi jopa osan kaudesta 1999-2000 farmiliigan puolella ennen kuin jättäytyi kokonaan pois peleistä kahden vuoden ajaksi.

– Mikä helmi se kaveri olikaan! Hän oli erikoinen tyyppi. Luultavasti yksi nopeimmista kavereista, jonka kanssa olen koskaan pelannut. Hänellä oli kaikki työkalut, muttei laatikkoa niiden ympärille.

– Tyhmä kuin maalitolppa! Hän ei ymmärtänyt jääkiekon päälle mitään. Alexandre olisi voinut olla huippustara, mutta hän oli liian tyhmä tajutakseen, että sinun täytyy tehdä kovasti töitä, eikä syyttää kaikista puutteistasi ympärillä olevia ihmisiä, Fleury sivaltaa.

Fleury ei suinkaan ole ensimmäinen Daiglen asennetta julkisesti mollannut ex-NHL-tähti. Myös miehen kanssa Ottawa Senatorsissa pelannut Janne Laukkanen avautui taannoin Daiglen surkeasta asenteesta.