Talouslehti Forbesin viime viikolla julkaiseman tuoreen arvion mukaan lähes kaikki NHL-seurat ovat kokeneet usean prosentin suuruisen arvonalennuksen koronapandemian kurittaessa seurojen taloutta.

National Postin toimittaja Michael Traikos arvioi tuoreessa artikkelissaan, että mikäli seurojen tulovirta ei palaa nopealla aikataululla takaisin koronaa edeltävälle tasolle, saattaa se tietää pahimmassa tapauksessa myyntiä useammalle organisaatiolle. Traikosin mukaan pahimmin kallionkielekkeellä on ennen muita kaksi seuraa.

– Samaan aikaan kun Montreal Canadiensin ja Toronto Maple Leafsin arvo säilyi ennallaan, Arizona Coyotes ja Florida Panthers ovat todellisissa ongelmissa. Molemmat organisaatiot olivat vaikeuksissa jo ennen koronaa, mutta nyt niiden arvosta on sulanut viisi prosenttia aiempaankin verrattuna, Traikos muistuttaa.

– Kuinka kauan tulovirtojen puutteesta kärsivät seurat voivat selviytyä? Ajankohtainen kysymys onkin se, joutuvatko nykyiset omistajat laittamaan organisaationsa myyntiin? kysyy puolestaan NHL-seurojen talousarvioita Forbesille jo vuodesta 1998 saakka tehnyt Mike Ozanian.

Urheilutalouden professori Andy Zimbalist arvioi todellisten ongelmien ilmenevän jopa usean vuoden viiveellä.

– Kun otetaan tarkastelun alle sarja, joka on jo valmiiksi taloudellisesti hauras ja lisätään siihen covid-19, vaikutukset ulottuvat 4-5 vuoden päähän aiheuttaen samalla vakavan konkurssiuhan, Zimbalist näkee.

Forbesin lista NHL-joukkueiden nykyarvoista sekä muutoksesta viime vuoden lukemiin nähden katsottavissa täältä.