Amerikkalaismedia NBC Sports on listannut NHL:n lähihistorian parhaat ”vuokrapelaajat”, eli pelaajat jotka edustivat kyseistä seuraa ainoastaan yhden kauden ajan.

Listan ykköspaikan vei nimiinsä Edmonton Oilersia kaudella 2005-06 edustanut tähtipuolustaja Chris Pronger. Hurjasta lämäristään sekä kovista otteistaan tunnettu, St. Louis Bluesista Albertaan siirtynyt puolustajajärkäle johdatti niukasti pudotuspeleihin selviytyneen Oilersin lopulta vain voiton päähän Stanley Cup -mestaruudesta iskemällä 25 pudotuspelikamppailussa 21 tehopistettä. Jo runkosarjassa supertähti oli takonut 56 pistettä.

– Oilers-fanit saattavat vihata Prongeria siksi, että hän vaati siirtoa toisaalle vain vuoden jälkeen, mutta mikä vuosi se olikaan! Tämä oli aikaa, jolloin Prongerin hankinta olisi tehnyt jokaisesta joukkueesta välittömästi mestarisuosikin. Siirtyi tuon kauden jälkeen Anaheim Ducksiin, jossa voitti Stanley Cupin heti ensimmäisellä kaudella. Philadelphia Flyers selvisi sekin finaaleihin heti Prongerin ensimmäisellä kaudella, NBC Sports muistelee.

– Pronger pelasi 30 minuuttia illassa, pimensi jokaisen hyökkääjän ja oli samaan aikaan vaarallinen hyökkäspäässä. Naurettavan dominoiva pelaaja, NBC Sports muistelee.

Listan seuraavat sijat menivät St. Louis Bluesissa kaudella 1990-91 piipahtaneelle puolustaja Scott Stevensille sekä Ottawa Senatorsia kauden 2005-06 edustaneelle Dominik Hasekille. Tshekkilegenda torjui 41-vuotiaana Senatorsille 28 voittoa 43 startissaan hurjalla torjuntaprosentilla 92,5. Ilman Hasekin kauden päättänyttä loukkaantumista tuolloin NHL:n suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutunut Senators olisi saattanut hyvinkin selvittää tiensä jopa Stanley Cup -mestariksi saakka.