NHL:n poikkeuskauden 2019-20 Stanley Cup-mestaruuden voittanut Tampa Bay Lightning liittyi taalaliigaan aikanaan syksyllä 1992.

Joukkueen kokoonpanossa ei vuosien varrella ole nähty varsinaisesti suomalaisryntäystä, sillä floridalaisjoukkueen riveissä on vuosien saatossa pelannut yhteensä vain kymmenen sinivalkoista pelaajaa.

Kenttäpelaajista Lightning-paidassa ovat pelanneet Valtteri Filppula, Sami Salo, Jussi Jokinen, Sean Bergenheim, Sami Helenius, Juha Ylönen ja Janne Laukkanen. Joukkueen maalia ovat puolestaan vartioineet Antero Niittymäki, Karri Rämö ja Riku Helenius.

Selkeästi Tampan merkittävin suomalaispelaaja on ollut joukkueessa 2013-17 pelannut Filppula, joka summasi joukkueen väreissä pelaamissaan 292 NHL-runkosarjaottelussa tehot 52+119=171.

Organisaation ensimmäinen härmäläiskiekkoilija oli seurassa kaudella 1998-99 piipahtanut kovanaama Sami Helenius (arkistokuvassa Dallas Stars-paidassa tammikuussa 2001).

Vain neljä ottelun stintti Floridassa oli romuluiselle puolustajalle myös ikimuistoinen, sillä Helenius latasi joukkueessa NHL-uransa avausmaalin.

Helenius ei totisesti tullut urallaan tunnetuksi minään pistenikkarina, sillä 155 taalaliigaottelun saldo oli 2+4=6. Toinen NHL-maaleista syntyi kaudella 2000-01 Dallas Starsissa.

Lähde: NHL.com/fi