Pittsburgh Penguins kauppasi kokeneen luottohyökkääjänsä Patric Hörnqvistin Florida Panthersiin syyskuun lopulla, mikä tuli ruotsalaiselle täytenä yllätyksenä miehen oltua mukana voittamassa pingviineissä kahta Stanley Cupia.

33-vuotias Hörnqvist tiedostaa hankintansa tarkoituksena olleen voittamisen kulttuurin tuomisen seuraan.

– Tämä on nuori joukkue, joka tarvitsee hieman rutiinia. Olen viime vuosina ihmetellyt sitä, miksei joukkue ole pudotuspeliviivan yläpuolella. He ovat pelanneet hyvää ja nopeaa kiekkoa, Hörnqvist kertoo Expressenille antamassaan haastattelussa.

– Panthers sai Joel Quennevillestä valmentajan, joka tietää mitä voittaminen vaatii. On myös hauskaa, että Ulf Samuelsson liittyy nyt mukaan apuvalmentajan roolissa. Hän on todellinen legenda ruotsalaisessa jääkiekossa.

Hörnqvistin lisäksi Panthers hankki ensi kaudeksi hyökkäykseensä myös toisen ruotsalaisen, Columbus Blue Jacketsistä saapuvan Alexander Wennbergin. Hörnqvist odottaakin uudelta joukkueeltaan vahvaa kautta.

– Jos saamme kaikki palaset loksahtamaan paikoilleen, olemme todella hyviä. Meillä on mahdollisuus hyökätä puskista. Minut on hankittu tänne auttamaan joukkuetta ottamaan seuraavan askeleen, Hörnqvist näkee roolinsa Panthersissa.