KalPalle ennen torstai-illan Lukko-peliä yhdeksässä ottelussa tehot 4+7=11 (+6) tehnyt Eetu Luostarinen (arkistokuvassa) on yksi lukuisista Liigassa pelaavista NHL-lainoista. Pelaaja on ottanut askeleita Pohjois-Amerikassa, ja se on näkynyt syksyn aikana Suomessa.

– Olen saanut voimaa ja luisteluvoimaa. Tuntuu, että pystyn haastamaan vielä vähän paremmin kuin vuosi-kaksi sitten. Pystyn pysymään kiekossa paremmin. Lihasta on tullut, ja siinä olen mennyt eteenpäin, pelaaja esittelee Liigan sivuilla.

Maailmanmestari pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa iskettyään Carolina Hurricanesin paidassa kahdeksassa pelissä tehot 0+1=1 (-2). Lisäksi kaikkiaan 49 AHL-peliä Charlotte Checkersissä ja Springfield Thunderbirdsissä toivat tehot 8+17=25 (-6).

– Oli hieno kokemus, että pääsin pelaamaan ne ensimmäiset pelit. Vauhti on kovaa. Pieni kaukalo vaikeuttaa asioita, ja kaikki tulee nopeammin. Pitää pitää pää ylhäällä ja laittaa kiekko ja jalat liikkeelle, kun kiekko tulee. Ne ovat varmasti ne isoimmat jutut.

Kevään 2019 maailmanmestari katsoo kohti Pohjois-Amerikkaa Suomessa.

– Ensinnäkin se, että pääsee pelaamaan, on iso juttu. Saan pidettyä kiekkotatsia yllä. Edellisistä peleistä oli yli puoli vuotta ennen syksyä. KalPan kanssa on ollut hyvää yhteistyötä, ja oli hyvä, että pystyin tulemaan tähän joukkueeseen. Varmasti oli loogisinta tulla kotiseuduille. Se oli hyvä ratkaisu.

Nykyään Florida Panthersin organisaatioon kuuluva pelaaja on varmuudella kolmisen viikkoa Suomessa.

– Vielä ei ole kuulunut varmaa tietoa, koska siellä alkaa. Marraskuun loppuun olen ainakin täällä. Jatkoa katsotaan, että onko sitten edessä jenkkeihin lähtö vai pelejä KalPassa.