Stanley Cup -voittaja Ville Niemisen urakka ruotsalaisjoukkue Modon luotsina ei mennyt ihan lapaan. Maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, Allsvenskaniin alkavaksi kaudeksi jopa nousijasuosikkina lähtenyt joukkue romahti suomalaisen alaisuudessa sarjan hännille.

Nieminen otti ja lähti surkean syksyn takia seuran peräsimestä itse. Nyt ruotsalaislehti Expressen on kertonut jutussaan, että seuran sisällä on ollut vuoristorataa pitkin syksyä.

Eräs nimetön hahmo kertoo, ettei pelaajisto ollut samalla sivulla Niemisen kanssa pelikirjasta puhuttaessa. Niemisen ohjeita ei kuulemma sisäistetty, eivätkä pelaajien roolit menneet näille jakeluun.

Nimetön lähde on kertonut ruotsalaislehdelle, että kerran tätä moitittiin liian lyhyestä vaihdosta.

– En ollut aiemmin kokenut mitään vastaavaa.

Modossa on ollut muutama pohjoisamerikkalainen pelaaja, ja he ovat kuulemma arvostaneet Niemistä, mutta vastaavasti joukkueen nuoriso-osasto ei ole ostanut suomalaisen lähestymistapaa. Seuran johtoporras oli huolissaan omistaan pidemmän aikaa.

Ruotsin mestaruuden keväällä 2007 voittanut joukkue on Allsvenskanissa viimeistä edellisenä. Sijan 13 porukka on kerännyt kymmenestä pelistä onnettomat kymmenen pinnaa.