Chicago Blackhawksin seurajohto tiedotti hiljattain avoimesti, että 2010-luvun menestysseurassa on edessä uudelleenrakennus.

Blackhawks luopui muun muassa pitkäaikaisesta luottomaalivahdistaan Corey Crawfordista ja veskariosastolla on tulevan sesongin osalta peli niin sanotusti auki.

Joukkueen päävalmentaja Jeremy Colliton näkee tilanteen mielenkiintoisena.

– Uskomme, että meillä on kolme kaveria (Malcolm Subban, Colin Delia, Kevin Lankinen), jotka ovat kaikki menossa voimakkaasti ylöspäin. He ovat siinä pisteessä, että ovat osoittaneet AHL:ssä olevansa huippuvahteja. Pystyvätkö he vilpittömästi vakiinnuttamaan jokapäiväisen NHL-paikkansa? Colliton kysyy NHL:n virallisella nettisivulla ja vastaa:

– Ennen kuin annamme heille mahdollisuuden, voimme vain arvailla. Meillä on kuitenkin avoin kilpailutilanne ja jokainen kolmikosta tuo hieman oman mausteensa pöytään. Toivommekin jokaisen heistä nyt näyttävän pystyvänsä olemaan ykkösvahteja. Se olisi mainio tilanne meille.

Kolmikon kokenein vahti on Subban, jolla on ansioluettelossaan 66 NHL-ottelua. Delia on torjunut taalaliigassa 18 kamppailua. Leijonien kevään 2019 MM-kultavahti Lankinen on toistaiseksi päässyt tositoimiin kahden Pohjois-Amerikan kautensa aikana ainoastaan AHL:n ja ”farmin farmin” ECHL:n puolella.

Koko triolla on sopimukset Blackhawksin kanssa kahdesta seuraavasta kaudesta.