Edmonton Oilers leipoi yllätyssopimuksen: NHL-konkari luovutetaan Seattle Krakenille!

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers yllätti monet aikaisemmin tällä viikolla, kun seura tiedotti allekirjoittaneensa yksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Kris Russellin kanssa.

Russellin 1,25 miljoonan dollarin palkan takaava jatkosopimus koskee kautta 2021-22. Kanadalaisen nykyinen neljän miljoonan dollarin palkan tuova sopimus päättyy kesällä 2021.

The Athletic -lehden mukaan Russellin jatkosopimuksen taustalla oli se, että nyt Oilers voi luovuttaa hänet NHL:n laajennusjoukkueelle Seattle Krakenille kesällä 2021.

NHL:n sääntöjen mukaan jokaisen joukkueen täytyy jättää laajennusdraftissa suojaamatta vähintään yksi puolustaja, jolla on sopimus voimassa kaudella 2021-22. Puolustajalla täytyy myös olla pelattuna vähintään 40 ottelua edellisellä kaudella tai sitten 70 ottelua kahdella edellisellä kaudella.

Viime kaudella 55 ottelua pelannut Russell tarvitsee näin ollen vain 15 ottelua tililleen kaudella 2020-21, jotta hän on kelvollinen Seattle Krakenille jätettäväksi.

Oilers pystyy Russellin jatkosopimuksen avulla suojaamaan tärkeät puolustajansa kuten: Oscar Klefbomin, Darnell Nursen, Caleb Jonesin sekä Ethan Bearin.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!