Nuorennusleikkaus saa odottaa? Blackhawks haluaa pitää Crawfordin – maalivahti uskoo yhä mestaruuteen

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawks putosi syksyn pudotuspeleissä tylysti ensimmäisellä kierroksella Vegas Golden Knightsia vastaan. Moni ryhtyisi tässä vaiheessa kääntämään katseita tulevaisuuteen – onhan joukkueen runko jo hälyyttävän ikääntynyt.

Blackhawksin johtoportaassa nähdään kuitenkin yhä käyttöä konkarimaalivahti Corey Crawfordille. 35-vuotiaan kassarin sopimus umpeutuu viikon kuluttua ja edessä saattavat olla vapaiden pelaajien markkinat.

– Olemme realistisia siinä, että Crawfordin siirto toiseen joukkueeseen on mahdollisuus. Mutta emme keskity nyt siihen. Tähtäämme Crawfordin kiinnittämiseen ja olemme optimistisia, että saamme sen tehtyä, GM Stan Bowman sanoo NHL.comille.

Hyökkääjätähdet Patrick Kane ja Jonathan Toews ovat molemmat ensi kaudella 32-vuotiaita ja puolustajien palkkakuninkaat Duncan Keith ja Brent Seabrook 37- ja 35-vuotiaita. Crawfordin mielestä menestysikkuna ei kuitenkaan ole vielä sulkeutunut.

– Mielestäni meillä on yhä paljon loistavia palasia tässä joukkueessa. Jos voittaisimme Chicagossa taas Cupin, se olisi uskomatonta, hän lausui pudotuspelien jälkeen.

Crawford on jo tienannut eläkerahansa pitkän uransa aikana. Menestys houkuttelee nyt dollareita enemmän.

– Mestaruus on pääasia ja se, että olen isossa roolissa ja pelaan paljon. Palkka? Siitä voidaan neuvotella. Se ei ole tällä hetkellä niin tärkeää.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!