Columbus-flopin ympärillä kuohuu – sopimuksen ulososto edessä? ”5 miljoonaa kolmosketjun miehelle on katastrofi”

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläisen arvioitiin viime viikolla harkitsevan tosissaan ruotsalaishyökkääjä Alexander Wennbergin sopimuksen ulosostamista ennen ensi kauden alkua.

Nyt asian kannalle on asettunut myös seuran entinen GM Doug MacLean, jonka mukaan Blue Jacketsin tulisi ehdottomasti ostaa entinen kärkivarauksensa ulos sopimuksestaan.

– Kamalaa! Viisi miljoonaa kolmosketjun kaverista, joka pelaa toisinaan kuin nelosketjun mies – tämä on ollut katastrofi, MacLean ryöpyttää Wennbergiä Real Kyper -podcastissa.

MacLean muistuttaa, että palkkakattotilanteen lisäksi Wennbergin sopimuksen ulosostaminen nyt, kun se olisi tulevaisuudessa tapahtuvaa ulosostoa huomattavasti edullisempaa, palvelisi myös Blue Jacketsin omistajaa.

– Jos pystyt säästämään rahaa – ja tämä on huono sopimus josta voit hankkiutua eroon – en ajattele sitä pelkästään palkkakattoasiana. Mielestäni tässä on kyse siitä, että voit säästää hieman omistajan rahoja, eikä sinun tarvitse käyttää koko palkkakattobudjettia tänä vuonna, MacLean näkee.

Wennbergin jättisopimus kattaa vielä seuraavat kolme kautta. Mikäli Kekäläinen ostaisi 26-vuotiaan ruotsalaisen ulos sopimuksestaan tämän offseasonin aikana, säästäisi joukkue ison summan palkkakattoon jäävässä kuolleessa rahassa.

Tarkalleen 4,9 miljoonaa dollaria kaudesta tienaava Wennberg iski tämän kauden 57 pelissä heikot tehot 5+17=22.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!