Raju väite! Jarmo Kekäläinen harkitsee kallispalkkaisen floppihyökkääjän sopimuksen ulosostamista

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen harkitsee isoa peliliikettä tehdäkseen tilaa joukkueensa palkkakattoon, ainakin mikäli on uskominen seuran sisäpiiritoimittaja Aaron Portzlinea.

Portzlinen mukaan suomalaispomo harkitsisi vakavissaan 26-vuotiaan keskushyökkääjä Alexander Wennbergin sopimuksen ulosostamista ruotsalaisen heikoista otteista johtuen. Blue Jacketsin entinen ykköskierroksen varaus on taantunut viime vuosien aikana selvästi verrattuna niihin odotuksiin, joita miehen ylle luotiin varsinkin 59 tehopistettä tuottaneen kauden 2016-17 jälkeen.

Ruotsalaissenteristä povailtiin aiemmin Blue Jacketsin tulevaa ykkössentteriä, mutta mies on taantunut parin viime kauden aikana reilun 20 tehopisteen rivimieheksi. Tämä on heikko suoritus 4,9 miljoonaa dollaria kaudesta tienaavalle hyökkääjälle, jonka sopimus kattaa vielä kolme seuraavaa kautta.

Portzlinen mukaan Blue Jackets säästäisi 10,7 miljoonaa dollaria ostamalla Wennbergin ulos sopimuksestaan nyt. Toisin sanoen seura maksaisi vain yhden kolmanneksen Wennbergin loppuajan palkasta. Mikäli ulososto tapahtuu tämän offseasonin jälkeen, joutuu Columbus kuittaamaan kaksi kolmasosaa ruotsalaisen jäljellä olevasta palkasta.

Palkkakattoon Wennbergin sopimuksen ulosostaminen toisi 891 667 dollaria kuollutta rahaa kuuden seuraavan kauden ajaksi. Ostamalla sopimuksen ulos vuoden päästä summa nousisi lähes 1,8 miljoonaan dollariin kaudelta.

Columbuksella on ensi kauden palkkakatossaan vain seitsemän miljoonaa dollaria vapaata pelivaraa, vaikka ilman jatkosopimusta olevien pelaajien joukossa on yhä mm. joukkueen tähtihyökkääjä Pierre-Luc Dubois.

NHL:n sopimusten ulosostoikkuna käynnistyi perjantaina. Ikkuna umpeutuu 8. lokakuuta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!