Edmonton Oilersin lupaus Raphael Lavoien lainapesti Ruotsin pääsarja SHL:n Rögle kanssa päättyi dramaattisesti vain tunteja ennen sarja-avausta viime viikolla.

Rögle kohtasi lauantai-iltana Linköpingin, mutta Expressen kertoi, että lupauksen pahvi revittiin vain muutamia tuntjea ennen pelin alkua. Seuran urheilujohtaja Chris Abbott avasi tapahtunutta erittäin niukkasanaisesti.

– Hän ei pelaa tänään, mutta muuten en kommentoi tilannetta, Abbott totesi lauantaina.

Koska Kanadan pääjunioriliigoihin kuuluvassa QMJHL:ssä kovia tehoja takonut Lavoie kuului viime tammikuussa Kanadan nuorten MM-kultaa voittaneeseen joukkueeseen, kuulostaa kohtelu oudolta. Vielä erikoisempaa oli luvassa tiistaina, kun Edmonton-pelaaja siirtyi SHL:ää sarjaporrasta alemmaksi Väsbyn miehistöön. Oudon oloisesta siirrosta kerrottiin NHL:n nettisivuilla.

NHL-debyyttiään odotteleva Edmontonin juhannuksen 2019 kakkoskierroksen 38. varaus on eittämättä kova hankinta sarjaan.