Detroit Red Wingsin maalinsuulla jo kaudella 2005-06 debytoinut Jimmy Howard jättää autokaupungin seuran, paljastaa Sportsnetin Elliotte Friedman.

36-vuotias maalivahti kuittasi tästä kaudesta bonuksineen 5,1 miljoonaa dollaria. Ensi kaudella Red Wingsin kakkosvahdiksi pudonneen konkarin on tyydyttävä huomattavasti pienempään palkkapussiin – sikäli kun ottajaehdokkaita enää löytyy.

– Howard kertoi, että hän ”ei todennäköisesti jatka” Red Wingsissä, mutta tyrmäsi samalla huhut lopettamisesta. ”Jonkun on ensin kerrottava minulle, etten kykene enää pelaamaan”, maalivahti totesi Friedmanin mukaan.

– Hän paljasti lisäksi harjoitelleensa kaksi kuukautta ja keskustelleensa perheensä kanssa mahdollisuudesta siirtyä toiseen kaupunkiin vuodeksi, Friedman paljastaa Twitter-tilillään.

Howard on pelannut Red Wingsin paidassa 14 kauden aikana yhteensä 543 runkosarjapeliä sekä 48 pudotuspeliottelua. Konkari komennettiin tällä kaudella heittopussiksi ajautuneen Red Wingsin maalille vain 27 ottelussa, joskin miehen tilastot (4,2 ja 88,2%) jättivät paljon toivomisen varaa tulevaa kautta silmällä pitäen.