NHL:ään kovanaaman roolissa vuosituhannen vaihteessa murtautunut ex-puolustaja Sami Helenius vieraili Jargoni-podcastissa, jossa kuultiin lukuisia mielenkiintoisia tarinoita miehen uran varrelta.

46-vuotias Helenius otti jaksossa kantaa myös entisten NHL-tappelijoiden mielenterveysongelmiin ja uran jälkeisiin itsemurhiin. Suomalaisjärkäle ei itse ole joutunut kokemaan vastaavanlaista mielenterveyteen liittyvää piinaa uransa jälkeen.

– En kärsinyt, enkä vieläkään ole masennuksesta kärsinyt. En tiedä edes, onko mulla ollut aivotärähdyksiä. Tikkejä nyt on tullut, Helenius muistelee.

Mies nostaa esille myös pelikaverinaan Colorado Avalanchen farmiseura Hershey Bearsissa pelanneen Wade Belakin. Belak päätyi itsemurhaan 35-vuotiaana vuonna 2011, vain hetki peliuransa päättymisen jälkeen.

– Todella mukava jätkä ja yksi kovimpia tappelijoita. Kaunis vaimo ja kaksi lasta. Mitä sitten pään sisällä liikkuu, Helenius muisteli kesken kanadalaisen jäätanssiohjelman kuvausten hotellihuoneessa päivänsä päättänyttä kovanyrkkiä.

Voit katsoa Heleniuksen vierailun kokonaisuudessaan täältä.