Huhumylly kiihtyy – Pittsburgh-tähti laitetaan lihoiksi? ”Hän ei tule ikääntymään arvokkaasti”

© Kuva: Getty Images

NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Pittsburgh Penguinsin ensi kauden joukkueen ympärillä pyörivä huhumylly käy kuumana pudotuspelikarsinnassa Montreal Canadiensia vastaan kärsityn yllätystappion jälkeen.

Useiden Penguinsin nykypelaajien uskotaankin vaihtavan maisemaa vielä ennen ensi kauden alkua. Yksi kuumimmista siirtonimistä on joukkueen pitkäaikainen kärkipuolustaja Kris Letang. The Athleticin NHL-toimittaja Josh Yohe pitää tähtipakin siirtoa mahdollisena.

Yohen mukaan koskemattomiin pelaajiin lukeutuvat Penguinsissä tällä hetkellä kapteeni Sidney Crosbyn sekä Jevgeni Malkinin lisäksi ainoastaan Jake Guentzel, John Marino, Brian Dumoulin, Tristan Jarry sekä lupaava Samuel Poulin. Letang sen sijaan ei toimittajan mukaan kuulu enää kyseiseen ”koskemattomaan ydinrunkoon”.

– Hän on yhä todella hyvä. Joka tapauksessa Letang on nyt 33-vuotias ja on jo menettänyt osan potkustaan. Lisäksi Penguins on jo löytänyt hänelle korvaajan Marinosta. Letang tienaa myös isoa palkkaa – 7,25 miljoonaa dollaria kaudessa. Muistakaa myös, että palkkakatto ei ole nousemassa. Penguins on pulassa (palkkakattonsa kanssa), toimittaja lataa.

Yohe pitää Letangin siirtoa mahdollisena, joskaan ei todennäköisenä.

– Hänen korvaamisensa on vaikeaa ja epätodennäköistä, mutta asiaa kannattaa harkita. Hän ei tule ikääntymään arvokkaasti, sillä hänen arvonsa perustuu huomattavasti enemmän jalkanopeuteen kuin peliälyyn, Yohe jatkaa.

Letang iski tämän kauden runkosarjassa pelaamissaan 61 ottelussa tehot 15+29=44. Miehen sopimus umpeutuu kauden 2021-22 jälkeen.

LUE AIHEESTA MYÖS: Pittsburgh tekemässä isoja muutoksia kokoonpanoonsa – nämä nimet lähtöuhan alla

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!