St. Louis Blues hankkiutumassa eroon kallispalkkaisesta hyökkääjästään?

St. Louis Bluesin seurajohto saa tuskailla kauden jälkeen tukalan palkkakattotilanteensa kanssa.

Joukkueella on kiinnitettävänä jatkosopimukseen kaksi huipputärkeää puolustajaa, Alex Pietrangelo sekä Vince Dunn. Tilaa palkkakatossa on kuitenkin vain reilut 1,5 miljoonaa dollaria. Yhdeksi palkkakaton uhriksi saattaa joutua seuraa koko NHL-uransa ajan edustanut varakapteeni Alexander Steen.

36-vuotias Steen oli aiemmin takuuvarma 50-60 tehopinnan mies, mutta tämän kauden 55 runkosarjapelissä konkari onnistui iskemään vain 17 (7+10) pistettä. Miehen 5,75 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen.

The Hockey Writers uskoo Bluesin harkitsevan Steenin kanssa samaa ratkaisua, jonka Toronto Maple Leafs teki vuosi sitten Patrick Marleaun kanssa. Marleaun sopimus heivattiin Carolina Hurricanesin ulosostettavaksi yhdessä 1. kierroksen varausvuoron kanssa.

– Steen ei ole enää vuosipalkkansa arvoinen, joten pelaajan sopimuksen kontolleen ottavan seuran olisi saatava paketissa myös jotain muuta. Kenties 1. kierroksen varausvuoro tai tulevaisuuden prospekti. Scott Perunovich olisi Bluesin paras prospekti, mutta seura ei varmasti aio luopua hänestä tehdäkseen tilaa palkkakattoonsa, THW pyörittelee.

St. Louisin muiksi mahdollisiksi lähtijöiksi on arvioitu lisäksi mm. kallispalkkaista kakkosvahti Jake Allenia.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!