Winnipeg Jetsin puolustaja Dmitri Kulikov on antanut suorapuheisen haastattelun venäläislehti Izvestijalle.

NHL-sopimuksensa tähän kauteen päättävällä Kulikovilla ei ollut mitään vaikeuksia kritisoida joukkuettaan, kun puhe kääntyi toissa keväällä tehtyyn venäläispuolustaja Bogdan Kiselevitshin sisältäneeseen vaihtokauppaan.

Kiselevitsh siirtyi siirtorajalla Florida Panthersista Jetsin riveihin vaihtokaupassa, jossa toiseen suuntaan matkasi seitsemännen kierroksen varaus.

– Tunsimme toisemme hyvin jo ennen vaihtokauppaa. Meillä oli vain yksi vuosi ikäeroa, joten kävimme samoilla jääkiekkoleireillä nuorena. Me molemmat pelasimme Moskovassa juniorijoukkueissa. Oli todella epämiellyttävää, kun Bogdanille ei annettu Winnipegissä mahdollisuutta. Olisin halunnut pelata hänen kanssaan, Kulikov tilitti.

Kulikov myöntää, ettei Jetsin olisi pitänyt alunperinkään hankkia Kiselevitshiä.

– Mielestäni Jets ei koskaan edes antanut hänelle mahdollisuutta. En osaa sanoa, miten asiat menivät Floridassa. En ymmärrä yhtään, miksi Jets hommasi vaihtokaupalla kahdeksannen puolustajan. Hänellä ei ollut missään vaiheessa mahdollisuutta saada peliaikaa. Ne joiden mielestä hän ei kestänyt olla Winnipegissä ovat väärässä. Ehkä jossain muussa seurassa hän olisi saanut peliaikaa, mutta ei Jetsissä, Kulikov kertoo.

Kiselevitsh kiekkoilee nykyään KHL:ssä Moskovan TsSKa:n riveissä. 30-vuotiaan venäläisen KHL-sopimus ulottuu kauteen 2021-22 asti.