Chicago Blackhawksilla on edessä isoja ratkaisuja joukkueen alakerran suhteen.

Erityisesti Calvin de Haanin ja Connor Murphyn pelikunto on noussut suureksi kysymykseksi NHL:n jatkopelien alla.

The Athletic -lehden Blackhawksin asiantuntija Scott Powers uskoo, että pahimmassa tapauksessa Blackhawks saattaa joutua peluuttamaan jatkopeleissä kahdessa lonkkaleikkauksessa ollutta seuralegendaa Brent Seabrookia.

– Seabrook tarvitsee vielä lisää aikaa. On todella vaikeaa kuvitella hänen pelaavan Edmonton Oilersia vastaan, ellei Blackhawks tarvitse totisesti häntä. Kaikki riippuu de Haanin ja Murphyn pelikunnosta, Powers kertoo.

35-vuotiaan Seabrookin pelaaminen harjoituksissa on raporttien mukaan näyttänyt vaivalloiselta.

– Seabrookilla on vielä pelivaistot vielä kunnossa. Hän antoi muutaman hyvän syötön, eikä hän myöskään pelännyt antaa fysiikkaa harjoituksissa. Ongelmana on vain se, että pystyykö hän pelaamaan nopeaa peliä. Hän näyttää entistäkin hitaammalta, eikä hänen liikkeensä näytä yhtään luonnolliselta. Iso osa tästä varmasti johtuu hänen lonkkaleikkauksistaan, Powers valaisi.

Blackhawksia vuodesta 2005 lähtien edustaneesta Seabrookista on tullut melkoinen nilkkapaino joukkueelleen. Hänen 6,875 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus rasittaa palkkakattoa vielä vuoteen 2024 asti.