NHL:n mailamarkkinoiden dominanssi on kuulunut jo jonkin aikaa kolmelle eri valmistajalle. Mailajätit Bauer, CCM ja Warrior ovat kahmineet jopa 98 prosenttia NHL-pelaajista omaan tiimiinsä.

Tähän lukemaan voi kuitenkin pian tulla muutos, sillä urheilumedia Sportico uutisoi, että mailavalmistaja TOVI hakee lupaa tuoda ennennäkemätöntä mailaansa NHL:ään.

TOVI:n mailassa silmiinpistävin ero perinteiseen NHL-mailaan on se, että niissä on lavan kohdalla pieniä salmiakin muotoisia reikiä.

Täysin hiilikuidusta valmistettu TOVI-mailan lapa on normaalia kevyempi sekä se tuottaa reikiensä ansiosta vähemmän ilmanvastusta. TOVI:n maila ei myöskään tarvitse ollenkaan teippiä.

Pittsburgh Penguinsin apuvalmentajana toimiva Hall of Fame -hyökkääjä Mark Recchi oli vienyt kauden alussa TOVI-mailoja joukkueensa harjoituksiin testattavaksi. Pelaajien ensimmäinen reaktio oli ollut hämmennys, kun he olivat huomanneet täynnä reikiä olevan lavan.

NHL:ssä yli 1600 ottelua pelannut ja yli 1500 pinnaa paukuttanut Recchi huomasi, että TOVI-maila helpottaa erityisesti kiekonkäsittelyä.

Recchin mukaan mailoja tullaan vielä testaamaan NHL-pelaajien avulla.

– Käytännössä jokainen pelaaja on koekappale. Jevgeni Malkin on ehkä kaikista avoin uusien asioiden testaamiselle. Olen varma, että Malkin ottaisi varmasti yhden TOVI-mailan, kun tämä homma lähtee liikkeelle, Recchi kertoo.

Rick Westhead

@rwesthead
Coming to the NHL: Carbon fibre sticks with holes in the blade.
Nice scoop by @sportico.
sportico.com/2020/business/…