Anaheim Ducksin konkarihyökkääjä Ryan Kesler ilmoitti tukevansa New York Rangersin Artemi Panarinin aloitetta haastaa seurojen omistajat escrow-järjestelmästä.

Venäläislaituri julkaisi perjantaina kirjoituksen, jossa hän arvosteli suorasanaisesti seurapomojen ja pelaajien välisen tulojen tasajaon takaavaa escrow-käytäntöä.

Escrow tarkoittaa kolmannen osapuolen hallussa pitämää asiakirjaa, joka NHL:n tapauksessa merkitsee tietyn osuuden pidättämistä pelaajien palkoista kauden loppuun saakka.

Kun kausi on pelattu loppuun, lasketaan ”kiekkoon liittyvät tulot” yhteen. Jos summa jää alle odotusten, saavat omistajat ottaa pelaajilta pidätetyistä rahoista siihen saakka, että tulot ovat pilkulleen tasan kummankin tahon kesken.

Pelaajat ovat ilmaisseet aiemminkin tyytymättömyytensä järjestelmää kohtaan. Panarin väitti kirjoituksessaan systeemin vierittävän kaikki paineet sekä riskit tulojaon tasaisuuden varmistamisesta pelaajien niskaan.

Nähtyään Rangers-tähden päivityksen riensi Kesler oitis komppaamaan kollegaansa.

– Oli jo aikakin. Omistajien on ymmärrettävä, että emme aio enää maksella heidän velkojaan. Jos ajat seurasi suohon se on sinun vikasi. Jos tulee pandemia, on se omistajien ongelma. Selvittäkää se itse, tämä ei ole mikään ilmainen kyyti, amerikkalainen ärähti Twitterissä.

Ryan Kesler

@Ryan_Kesler
It’s about time..... the owners need to understand we’re done paying their debts..... you run your team into the ground it’s on you .... if there’s a pandemic it’s on the owners... figure it out it’s not a free ride ⁦@NHL⁩ ⁦@NHLPA