Useat entiset kiekkoilijat ovat tehneet joukkokanteen juniorisarja CHL:ää kohtaan. Oikeusasiassa on kyse alkuvuosituhannella tapahtuneesta seksuaalisesta, fyysisesta ja henkisestä väkivallasta, joka tapahtui juniorisarjan sisällä ilman, että asiaan puututtiin. Voit lukea yksityiskohtia karuista tapahtumista tästä.

Yksi ikävimmistä tapahtumista tapahtui kaudella 2002-03, kun asian kanssa julkisuuteen tullut entinen NHL-hyökkääjä Daniel Carcillo oli tulokaspelaaja Sarnia Stingissä.

– Päävalmentaja käveli huoneeseen, kun alaston tulokas oli teipattu pöytään kiinni niin, että hänen pakaransa olivat pystyssä. Vanhemmat pelaajat hakkasivat häntä vyöllä. Päävalmentaja osallistui, piiskasi lasta ja nauroi, kun poika itki.

The Hockey News on nyt päässyt haastattelemaan tarinan poikaa, David Pszenycznyä. Hän oli tapahtumien aikaan 17-vuotias. Hänet oli valittu ”päivän tulokkaaksi”, mikä tarkoitti vanhempien pelaajien suorittamaa väkivaltaa jossain muodossa. Sillä kertaa häntä hakattiin hänen omalla vyöllään.

– Kun he löivät minua, olin se kaveri joka sanoi: ”Okei, lyökää lisää ja tehkää se kovempaa.” En halunnut antaa heille sitä tyydytystä, että he olisivat saaneet minut murtumaan, Pszenyczny kommentoi tapausta.

– Se, mitä pelaajat tekivät minulle, ei ollut kauheinta, vaan se mitä valmentaja teki. Se jäi minulle mieleen. Makasin vain alasti pöytään teipattuna ja mietin, tapahtuiko se oikeasti? Kun minulta otettiin teipit pois ja katsoin muita tulokkaita ympärilläni, he olivat kaikki ikään kuin: ”Voi ei. Tuon kaverin pitäisi pitää meistä huolta.”

Nykyään 35-vuotias Pszenyczny toimii itse juniorijoukkueen valmentajana. Tulokkaille pidetään juhlat kerran vuodessa, mutta ketään ei saa pakottaa mihinkään, mitä henkilö ei itse halua.

Lue myös: Tulokkaat istuivat suihkun lattialla, ja muut virtsasivat päälle – Entinen NHL-hyökkääjä haastoi junnusarjat oikeuteen