NHL:ssä lähes 800 runkosarjaottelua pelannut Nik Antropov muisteli Allhockey.ru-sivuston haastattelussa siirtoaan Toronto Maple Leafsistä New York Rangersiin vuoden 2009 siirtotakarajalla.

Kyseisellä kaudella 63 pelissä 46 tehopistettä Leafs-paidassa takonut kazakstanilaishyökkääjä oli valmistautumassa normaaliin tapaansa joukkueensa runkosarjaotteluun, kun valmentaja tuli väliin.

– Tulin hallille ja aloin riisua pukuani vaihtaakseni varusteet ylleni. Valmentaja lähestyi minua pyöritellen päätään. Pukeuduin jälleen pukuuni, menin parkkipaikalle ja ajoin kotiini, Antropov muistelee.

– Pelikaverit tulivat vastaan parkkipaikalla ja kyselivät mitä tapahtuu. Vastasin vain, että oli mukava pelata kanssanne, kohdataan jatkossa eri joukkueissa.

NHL:n tuon kauden siirtotakaraja oli edessä seuraavana päivänä, jolloin Antropov istui kotonaan odottaen mahdollista treidiä kuuden tunnin ajan.

– Odotin ja odotin. Siirtotakarajan umpeutumiseen oli enää neljä minuuttia. Hitto, mitä tapahtuu? Kauppaavatko he minut vai eivät? Ensin tieto ilmestyi tv-ruutuun. Sitten GM soitti ja sanoi: ”Kiitos kaikesta, sinut on kaupattu New Yorkiin”. Samana päivänä pakkasin tavarani ja lähdin, Antropov muistelee.

Mies pelasi lopulta miehen treidissä napanneen Rangersin riveissä ainoastaan 13 runkosarjaottelua ja seitsemän playoff-kamppailua ja solmi seuraavaksi kaudeksi sopimuksen Atlanta Thrashersin kanssa.

Antropovin seuraava kausi oli huipputehokas miehen naulattua 76 peliin komeat tehot 24+43=67. Hyökkääjä kiekkoili Thrashersin ja seuramuuton myötä Winnipeg Jetsin riveissä lopulta neljän kauden ajan ennen siirtymistään kotimaansa KHL-seura Barysin riveihin. Antropov lopetti upean pelaajauransa keväällä 2015. Pitkän NHL-uran saldo oli lopulta 788 pelattua runkosarjaottelua tehoin 193+272=465.