Chicago Blackhawksin varakapteeni Patrick Kane vaatii rasismille ja epäoikeudenmukaisuudelle loppua sosiaalisessa mediassa julkaisemissa päivityksissään.

Aseettoman mustan miehen George Floydin kuolema poliisin käsissä kirvoitti Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa suuria mielenosoituksia ja kannanottoja rotusyrjintää vastaan.

Aiheeseen on ottanut kantaa myös moni urheilutähti. Kiekkomaailman puolelta kantansa ovat ilmaisseet muun muassa Boston Bruinsin ja Dallas Starsin tähtipelaajat Zdeno Chara ja Tyler Seguin, jotka kuvattiin mukana Black Lives Matter -liikkeen marsseilla.

Nyt suunsa avasi Chicagon amerikkalaislaituri Kane, joka ilmaisi huolensa systemaattisen rasismin jatkumisesta kotimaassaan.

– Rasismin ja epäoikeudenmukaisuuden tässä maassa on loputtava. Valkoisena miehenä tässä yhteiskunnassa en tule koskaan todella ymmärtämään. Haluan kuitenkin auttaa tässä taistelussa muutoksen puolesta ja tiedän, etten voi tehdä sitä hiljaisuudessa, 31-vuotias julisti Twitterissä.

Voit lukea Kanen päivitykset Twitteristä alta.

Patrick Kane

@88PKane
Racism and injustice in our country must end.

As a white male in this society, I will never truly understand. But I want to help in this fight for change - and I know I cannot do that in silence.  (1/4)