Vuoden 1995 NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisenä pelaaja varattu puolustaja Bryan Berard on nyt tullut esiin uransa alun kohutapahtumiin liittyen.

Jääkiekkouransa 11 vuotta sitten lopettanut yhdysvaltalainen aiheutti varauksensa jälkeisenä syksynä suuren kohun vaatimalla kauppaamista pois hänet varanneesta Ottawa Senatorsista.

Beradin mielestä NHL:ään 1990-luvun alussa saapunut Senators ei ollut hänen mielestään tarpeeksi kilpailukykyinen joukkue.

– Minulle se oli hieman ego-asia. Halusin pelata 18-vuotiaana NHL:ssä. Ajattelin, että olisin ollut valmis pelaamaan silloin. Menin Senatorsin harjoitusleirille ja mielestäni se meni hyvin, Berard sanoi Sportsnetin haastattelussa.

– Minulla ei ole mitään Ottawaa tai sen faneja vastaan. Organisaatio oli vain pahassa jamassa silloin, ex-kiekkotähti jatkoi.

Yksi erimielisyyksien suurimmista syistä oli se, että Senators ei suostunut tarjoamaan NHL-sopimusta Berardille.

– He eivät vain halunneet maksaa minulle palkkaa. Menin harjoitusleirille ja ajattelin, että olisin helposti TOP-4 -puolustaja siellä, Berard kuvaili.

Berard sai vasta vuoden 1996 tammikuussa tahtonsa läpi, kun Senators kauppasi hänet kolmen joukkueen kaupassa New York Islandersiin. Senators sai kaupassa merkittävimpänä palasena myöhemmin seuralegendaksi tulleen Wade Reddenin.