Mitä ihmettä? Ivan Provorovilta paljastui ehkä NHL:n oudoin taikausko – ”Se ajoi minut hulluksi”

© Kuva: Getty Images

Philadelphia Flyersin tähtipuolustaja Ivan Provorovilla saattaa olla NHL:n erikoisin ottelun alkuun liittyvä taikausko.

NBC Sportsin mukaan Provorov ei pomputtele enää alkulämmittelyissä ollenkaan jalkapalloa joukkuetovereidensa kanssa – ja siihen on selkeä syy.

Tämän erikoisen päätöksen taustalta löytyy oikea trauma hänen tulokaskaudeltaan 2016-17.

Provorov muistaa ikuisesti ottelun Chicago Blackhawksia vastaan, jolloin Flyers otti turpiinsa lukemin 4-7. Venäläispuolustaja oli ottelussa miinuksilla rumin lukemin -5. Mikä pahinta, niin yksi Blackhawksin osumista syntyi 19-vuotiaan Provorovin nolon kompuroinnin päätteeksi.

– Oli ensimmäinen kauteni täällä, eikä pelivireeni ollut paras mahdollinen neljässä tai viidessä peräkkäisessä ottelussa. Pelasin usein ennen ottelua jalkapalloa, kunnes päätin (Blackhawks-tappion jälkeen), että: ”nyt minun täytyy tehdä jotain asialle”. Joten lopetin täysin jalkapallon pelaamisen, ja otteeni paranivat välittömästi. Mietin heti seuraavan ottelun alussa, että en koske jalkapalloon enää koskaan, Provorov taustoitti NBC Sportsille.

Flyersin huoltotiimi kiusoittelee vieläkin Provorovia laittamalla jalkapallon hänen pelikassiinsa.

– Joo, se ajaa minut hulluksi. Pyydän aina jotain muuta ottamaan pallon pois pelikamoistani, koska minä en ole siihen koskemassa, Provorov sanoi naureskellen.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!