Leijonien MM-kultajoukkueen kapteeni Marko Anttila joutui tiistaina otsikoihin Pohjois-Amerikassa, kun The Athleticin Scott Wheeler kertoi, ettei suomalaishyökkääjä osaa edes pelata (lue lisää).

Suomessa näkemys otettiin tylysti vastaan. Myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ihmetteli toimittajan kommentteja, sillä hän ei ole lainkaan samaa mieltä.

– Oikein nauratti, että mikäköhän kaveri tällaisia on heittänyt. Ei mennyt ihan nappiin. Vähän tuntuu, että tämä toimittaja ei ymmärrä kovin paljon jääkiekosta. Tai ei ainakaan ole hirveästi Anttilaa nähnyt, Jalonen kuittasi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Jalosen mukaan Anttila on pelannut viime vuodet sillä tasolla, että hän pärjäisi jopa NHL:ssä. Ikää on kuitenkin jo liikaa, että NHL-siirto olisi vielä mahdollinen.

– Sen mitä olen NHL-pelejä nähnyt, niin mielestäni Anttilalla ei olisi mitään ongelmia mahtua minkä tahansa NHL-joukkueen nelosketjun toiseen laitaan.

– Jos Anttila olisi 25-vuotias ja pelaisi, kuten on pelannut pari viime kautta, niin hänet otettaisiin aivan varmasti NHL:ään. Mutta ne epäilevät siellä, että hän on vähän iäkäs jo, Jalonen kertoi.