Jokereista NHL-seura Toronto Maple Leafsiin siirtyvään Mikko Lehtoseen tutustuminen on saanut myös NHL-toimittajat seuraamaan helsinkiläisseuran viime kauden KHL-otteita jälkilähetysten muodossa.

Mediajätti The Athleticin Scott Wheeler on katsonut nauhalta useamman Jokereiden päättyneen kauden otteluista. Toimittaja kommentoi näkemänsä perusteella myös Leijonien viime kevään MM-sankari Marko Anttilan otteita – joskaan ei kovin positiiviseen sävyyn.

– Anttilan katsominen on kokemus. Hän ei osaa pelata. Hän ei oikeasti OSAA PELATA, Wheeler aloittaa tykityksensä.

– Kaveri on 34-vuotias, kaksimetrinen, eikä osaa luistella. Ja siitä huolimatta hän kipparoi Suomen MM-kultaan vuosi sitten ja vetää edelleen KHL:ssä.

– Olen katsonut kuusi täyttä Jokereiden ottelua, enkä ole nähnyt tämän miehen hoitavan ainuttakaan tilannetta loppuun. Ei yhtäkään perille mennyttä syöttöä. Yksikään hänen kosketuksensa ei ole saanut kiekkoa pysymään hallussa, toimittaja kauhisteli.

– Hän vain on jäällä, kyyristyneenä mailansa päälle, liukumassa ympäriinsä. Hän on legenda siitä, että on pysynyt näin kauan huipputasolla, Wheeler päättää varsin säälimättömän arvionsa viime kevään MM-kultajoukkueen kapteenista.

Oli kanukkitoimittaja Anttilasta mitä mieltä hyvänsä, on ”Mörkö” pelannut otteillaan itsensä lähtemättömästi suomalaisten kiekkofanien mieliin.