Koronaviruspandemian vuoksi maaliskuun puolivälistä lähtien keskeytyksissä olleen NHL-kauden jatkamiselle on ilmaantunut uusia haasteita.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau (arkistokuvassa oikealla NHL-komissaari Gary Bettmanin kanssa) totesi sunnuntaina, etteivät maahan palaavat ulkomaalaiset kiekkoilijat saa erityisvapauksia, vaan näiden on tullessaan noudatettava karanteenimääräyksiä.

– Luulen, että se on kysymys, jota meidän on pohdittava, Trudeau totesi lehdistötilaisuudessa Sportsnetin mukaan ja jatkoi:

– Ehdottomasti minimivaatimus jokaiselle joka saapuu muista maista on noudattaa erittäin tarkasti kaikkia karanteenisääntöjä.

Kanada on määrännyt monien muiden maiden tapaan ulkomailta tuleville oireettomille ihmisille pakollisen 14 päivän karanteenin.

Karanteeni vaikuttaisi esimerkiksi Euroopasta saapuvien pelaajien mahdollisuuksiin liittyä pikaisella aikataululla joukkueisiinsa.

Kysymys on olennainen myös Yhdysvaltain puolella oleville joukkueille, sillä uutistoimisto AP:n mukaan Edmonton ja Toronto kuuluvat NHL:n suunnittelemiin paikkakuntiin, joissa sarja voisi kesällä pelata keskeytyneen kautensa loppuun tyhjille katsomoille.

AP:n lähteiden mukaan NHL:n kaikkein optimistisin aikataulu kauden jatkamiselle olisi jo heinäkuussa.