TOP 5: Jenkkilehti valitsi NHL:n parhaat maalivahtitandemit – suomalaiset upeasti edustettuna

© Kuva: Getty Images

Kahdesti viikossa ilmestyvä yhdysvaltalainen urheilulehti Sporting News listasi mielestään tämän hetken parhaat maalivahtitandemit NHL:ssä.

Suomalaiset ovat listalla upeasti edustettuina, sillä peräti kolmessa parissa on mukana meikäläistä väriä. Katso koko listaus alta.

5) Darcy Kuemper/Antti Raanta (Arizona Coyotes)

Kaudesta 2018-19 alkaen sarjan neljänneksi paras päästettyjen maalien keskiarvo (2,65) sekä viidenneksi paras torjuntaprosentti (92,5). Miinusta kaksikon loukkaantumisherkkyydestä.

4) Elvis Merzlikins/Joonas Korpisalo (Columbus Blue Jackets)

Ennen kauden alkua joukkueen epävarmin osa-alue. Jarmo Kekäläinen tiesi mitä teki, ja nimettömästä kaksikosta kasvoi kauden aikana yksi NHL:n vahvimmista maalivahtitandemeista sekä syy sille, miksi ilman suuria tähtiä operoiva Columbus kamppaili pudotuspelipaikasta kauden keskeytyshetkellä.

3) Jordan Binnington/Jake Allen (St. Louis Blues)

Vaikka Binnington torjui Bluesin sensaatiomestariksi viime kaudella, antaa myös entinen ykkösvahti Allen vahvaa taustatukea tehden kaksikosta erittäin vahvan ja luotettavan viimeisen lukon hallitsevan mestarijoukkueen takana.

2) Ben Bishop/Anton Khubodin (Dallas Stars)

Kenties vähiten mediahuomiota keräävä huipputandemi. Khubodin loisti aiemmin Bostonissa Raskin kakkosena. Miehen tilastot (93,0 ja 2,22) olivat tältä kaudelta itse asiassa jopa ykkösvahti Bishopia paremmat.

1) Tuukka Rask/Jaroslav Halak (Boston Bruins)

41 peliä tällä kaudella pelanneen Raskin torjuntaprosentti sekä GAA olivat liigan parhaat (92,9 ja 2,12). Raskin pelimäärää on vähennetty viime vuosina sillä odotuksella, että mies jaksaisi paremmin läpi rankan pudotuspelikevään. Loistava kakkosvahti Halak onkin täydellinen mies vastaamaan huutoon. Kokeneella slovakkitorjujalla olisi yhä kaikki avut pelata jopa ykkösvahtina NHL:ssä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!