Detroit Red Wingsissä jo kaudella 2007-08 debytoineen maalivahti Jimmy Howardin NHL-ura lähenee loppuaan.

36-vuotias maalivahti allekirjoitti vielä täksi kaudeksi seuransa kanssa neljän miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen, joskin tulokset umpisurkean joukkueen maalilla olivat katastrofaalisen heikkoja: vain kaksi voittoa 27 ottelusta, torjuntaprosentti 88,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo 4,20 eivät lupaile hyvää miehen jatkon kannalta.

Red Wingsin sisäpiiritoimittaja Helene St. James uskookin Howardin uran ainakin NHL-tasolla olevan ohi.

– Howard sai edelliseltä GM:ltä Ken Hollandilta vuoden sopimuksen sillä ajatuksella, että pelatessaan hyvin mies saattaisi saada sopimuksen vielä ensi kaudeksi. Näin ei kuitenkaan tapahtunut – Howard epäonnistui pahoin, St. James tylyttää.

Howard jäi tällä kaudella pahasti viisi vuotta nuoremman Jonathan Bernierin varjoon. 46 ottelua pelanneen Bernierin sopimus kattaa vielä tulevan kauden. Bernier tienaa Red Wingsissä kolme miljoonaa dollaria kaudelta.

LUE MYÖS: The Athletic: NHL:n floppiseura Kasperi Kapasen perässä?

LUE MYÖS: NHL-sisäpiiritoimittaja: Ilja Kovaltshukin paluu Montrealiin jäämässä haaveeksi?