Tuoreimman Kimanttia-podcastin jakson vieraana käväissyt puolustajalegenda Teppo Numminen muisteli pitkän NHL-uransa huippuhetkiä mielenkiintoisessa haastattelussa.

Kysyttäessä sittemmin Arizona Coyotesin seuralegendaksi ja pitkäaikaiseksi kapteeniksi nousseen Shane Doanin alkuajoista NHL:ssä Nummisella on kerrottavanaan hauska muisto.

– Ainoa mikä siinä oli alussa, niin hän oli niin onnellinen siitä että oli NHL:ssä, ettei kaikki mennyt aina ihan yks yhteen. Hävittiin tai voitettiin niin se oli aina hyvällä tuulella ja hymyili, Numminen aloittaa.

– Se kävi kyllä kovaa koulua siinä sitten. Meillä oli veteraanijoukkue, jossa oli Tkachuckia, Roenickia ja Tocchettia, niin siinä varmaan oppi sitten selviytymään. Doan pelasi lopulta hienon uran. Oli varmaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, missä oppi kyllä selviytymään, Numminen muistelee.

13 kauden ajan Coyotesin kapteenina toiminut Doan aloitti uransa jo organisaation viimeisellä Winnipeg-kaudella 1995-96. Ura päättyi saman seuran riveissä vasta keväällä 2017. Doan pelasi NHL-urallaan lopulta huimat 1540 runkosarjapeliä.

Voit kuunnella Nummisen Kimanttia-vierailun kokonaisuudessaan täältä.

LUE MYÖS: Teemu Selänne muistelee Winnipeg-aikojen nuorta tähtihyökkääjää: ”Siitä jätkästä olisi voinut tulla todellinen superstara”

LUE MYÖS: Saku Koivu paljastaa: NHL-ura oli alkaa Kaliforniassa – ”Sieltä ilmoitettiin, että ottavat 1. kierroksella, jos…”