Washington Capitalsin paidassa kesällä 2018 Stanley Cup-voittoa juhlinut Devante Smith-Pelly jäi viime syksynä ilman NHL-pestiä.

27-vuotias laituri päätyi lopulta KHL:ään Kunlun Red Starin riveihin.

Kanadalaisen KHL-kauden tilastot eivät varsinaisesti mairittele, kun 36 ottelussa syntyi vaatimattomat 11 (8+3) tehopistettä, mutta kiinalaisjoukkueen GM Scott McPherson hehkuttaa tämän kehitystä kauden aikana.

– Hän pelasi mahtavasti. Hän ei ollut kunnossa tänne saapuessaan marraskuussa. KHL:ssä harjoittelu alkaa jo heinäkuussa ja kauden alussa syyskuussa kaikki ovat kovassa tikissä. Devante aloitti saman tien kovan työnteon ja sopeutui joukkueeseen, McPherson ylistää NHL:n venäjänkieliselle sivustolle.

Smith-Pelly kertoo sopeutumisen erilaisen pelityylin lisäksi uuteen maahan ja isompaan kaukaloon ottaneen aikaa.

– Luulin, koska tilaa on enemmän, että koko ajan olisi mahdollisuus päästä kahdella yhtä vastaan -tilanteisiin ja läpiajoihin, mutta oletus osoittautui täysin vääräksi. Meni 10-15 peliä ennen kuin totuin rytmiin. Kauden lopulla tuntui jo todella hyvältä, Smith-Pelly hehkuttaa.

Laiturin tavoitteena on pelata tulevalla kaudella jälleen NHL:ssä ja ainakin McPherson vaikuttaa pitävän peukkuja pystyssä.

– Haluan, että näiden jätkien unelmat toteutuvat. Jos Devanten kaltainen pelaaja palaa NHL:ään, niin sehän olisi aivan mahtava tarina.

Smith-Pelly oli keväällä 2018 tärkeä palanen Capitalsin mestaruusjoukkueessa iskien tuolloin pudotuspeleissä peräti seitsemän maalia. Osumista peräti kolme syntyi Stanley Cup-finaaleissa Vegas Golden Knightsia vastaan.