Anaheim Ducksin kanssa yksivuotisen sopimuksen viime kesänä rustannut puolustaja Jani Hakanpää joutui odottamaan pitkään kutsua kirkkaisiin valoihin.

28-vuotias järkälepakki tahkosi alkusesongin Ducksin farmijoukkue San Diego Gullsissa, mutta nostettiin taalaliigan puolelle juuri ennen kuin koronaviruspandemia laittoi pelit säppiin.

Hakanpää ehti pelata viisi NHL-ottelua joissa avasi myös maalitilin osumalla 11.maaliskuuta tappio-ottelussa puolustavaa Stanley Cup-mestari St.Louis Bluesia vastaan.

Lyhytkin rupeama sai anaheimilaisjoukkueen vakiopuolustajakaksikko Hampus Lindholmin ja Josh Mansonin vakuuttumaan suomalaisen kyvyistä.

– Hakanpää teki heti vaikutuksen. Kun juttelin hänen kanssaan, hän sanoi, että on helpompaa tulla (AHL:stä) ylös, kun pääsee pelaamaan kunnon minuutteja ja saa siitä itseluottamusta. Tulee tunne, että sinuun todellakin uskotaan, Lindholm kertoo NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan rapakon takana tiistaina järjestetyssä konferenssipuhelussa.

Manson oli samoilla linjoilla.

– NHL:ssä pelataan parempia pelaajia vastaa kuin AHL:ssä. Toisinaan se tekee pelistä helpompaa, jos sitä vain pelaa oikealla tavalla. Hakanpää on hoitanut hommansa hienosti ja näyttänyt olevansa mies paikallaan, Manson totesi ja jatkoi:

– Hakanpää on nyt ihan eri pelaaja kuin kauden alussa. Hän tuntee nyt olonsa mukavammaksi jäällä ja pysyy vauhdissa mukana. Hän on todella luotettava pelaaja ja pystyy kookkaana kaverina pelaamaan myös fyysisesti. Hän on erittäin hyvä lisä joukkueeseemme.

Ducksin kausi ei ole ollut mikään suuri menestys, sillä joukkue oli NHL:n runkosarjan keskeytyshetkellä jo 11 pisteen päässä läntisen konferenssin viimeisestä villi kortti-paikasta.