New York Rangersin kanssa hiljattain sopimuksen tehnyt K’Andre Miller vastaili eilen perjantai-iltana fanien kysymyksiin Zoom-keskustelupalvelussa. Keskusteluun pääsi osallistumaan 500 ensimmäistä fania, jotka klikkasivat seuran Twitterissä jakamaa linkkiä.

Miller ei ehtinyt jutella fanien kanssa pitkään, kun chat hakkeroitiin. Yhtäkkiä ruudu täyttyi sadoista rasistisista loukkauksista.

– Pidimme netissä videochatin faniemme ja New York Rangersin pelaajalupaus K’Andre Millerin kanssa, jonka aikana alhainen yksilö kaappasi chatin postatakseen rasistisia loukkauksia, ja pysätyimme tämän niin nopeasti kuin mahdollista, Rangers-leiristä kerrotaan.

– Olemme todella tyrmistyneitä tällaisesta käytöksestä, jolla ei ole mitään sijaa netissä, jäällä tai missään muuallakaan, ja olemme aloittaneet tutkinnan asiasta.

Myös NHL otti vahvasti kantaa tapaukseen.

– NHL on tyrmistynyt, että tänään järjestetty videopuhelu, jossa piti esitellä tuleva tähti K’Andre Miller faneille hakkeroitiin rasistisella, pelkurimaisella ilkeydellä. Henkilö, joka teki tämän halveksuttavan teon, ei ole millään tapaa NHL-fani eikä ole tervetullut meidän jääkiekkoyhteisöömme, NHL kommentoi tiedotteessaan.

– Kukaan ei ei ansaitse tällaista rumaa kohtelua, emmekä suvaitse sitä liigassamme. Yhdymme Rangersiin ja tuomitsemme tämän vastenmielisen käytöksen.