Sebastian Ahon tehottomampi jakso ei huolestuta NHL:n ex-kovanaamaa: ”Ihminen ei ole kone”

© Kuva: Getty Images

Vahvasti suomalaisedusteinen Carolina Hurricanes kohtaa sunnuntaina Penguinsin Pittsburghissa. 

Hurricanesin pyörremyrsky on pahasti hiipunut pudotuspelien lähentyessä ja joukkue on hävinnyt viidestä viime ottelustaan peräti neljä. Carolina vahvisti joukkuettaan playoffeja ajatellen, mutta tällä tulostahdilla kevään pelit saattavat jäädä haaveeksi.

– Ei heillä ole nyt lähtenyt, vaikka teki hankintoja kuten (SamiVatasen. Ei se aina lähde sujumaan, mutta on tässä vielä aikaa ja katsotaan miten äijien käy. Pleijaripaikka on kuitenkin otettavissa. Sitä toki toivon, kun Carolina on vahvasti suomalaisedusteinen joukkue. Peliin pitää saada tasaisuutta ja sitten kun saat oikeaa aikaa kunnon höögin päälle, kuten St. Louis viime kaudella – oli pahnanpohjimmaisena, mutta meni sitten all the way, muistelee puolustajajärkäle Sami Helenius NHLSuomi-sivuston haastattelussa.

Sebastian Aho on jo laittanut maaliennätyksensä NHL:ssä uusille lukemille. 66 ottelussa hän on takonut taholukemat 36+27=63. Viime otteluissa Ahon pistetahti on kuitenkin laantunut.

– Pisteiden valossa Aho pelaa todella väkevää kautta ja teki juuri todella pitkän tehopeliputken. Ihminen ei ole kone, tulee välillä väkisin niiauksia. Toivottavasti Aho saa taas tehoja irti ja johdattaa Carolinan pudotuspeleihin, Helenius toteaa.

Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes sunnuntaina klo 20.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!